Család

A győri kórház liftjében szült a kismama

A Győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház liftje ismét jó szolgálatot tett. Az elmúlt heti tűzeset miatt egy műtétet hajtottak végre a liftben az orvosok, pénteken pedig egy kisfiút segítettek a világra. A baba annyira sietett, hogy már nem jutott idő a harmadik emeleti szülészetre eljutni.

A mentőket pénteken hívta fel a terhes kismama, akinek, miután elfolyt a magzatvize, máris kétperces fájásai voltak. Az események olyan gyorsan pörögtek, hogy a kórház harmadik emeletén található szülőszobáig sem jutottak el a kismamával a mentősök. Ahogy beértek a kórházba, a baba már úton volt kifelé. Így jobb híján pillanatok alatt berendezkedtek a liftben és levezették a szülést – írja a Kisalföld.

A hétköznapinak csöppet sem nevezhető “szülőszobában” a szülés a legnagyobb rendben zajlott le. Kisbaba és anyukája is jól vannak, utóbbi már elhagyhatta a kórházat. Ugyanakkor gyámhatósági eljárás folyik, így most még azt sem tudni, az édesanya megtarthatja-e kisbabáját.

Az elmúlt héten is fontos helyszíne volt a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházának az egyik liftje. Az épületben tűz ütött ki, ezért a liftben operálták a beteget. Az orvosok nem estek pánikba, a nyitott mellkassal fekvő beteget a liftbe tolták, és ott fejezték be a műtétet.

A liftben vezették le a szülést
A liftben vezették le a szülést

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top