Család

10 érv, hogy miért fogadj örökbe egy kutyát

Ha azon gondolkodsz épp, hogy szeretnél egy kutyát, böngészed a tenyésztők oldalait és vásárolni szeretnél, akkor állj meg egy pillanatra, mert van 10 nyomós érvünk arra, hogy miért dönts a vásárlás helyett inkább a menhelyről örökbefogadás mellett.

1. Megmentesz két életet

Amint a kutyák menhelyre kerülnek, bizonytalanná válik a jövőjük. Ha nem találnak otthonra, akkor ki tudja, mi lesz a sorsuk. Azzal, hogy örökbe fogadod az egyiküket, jobb életet biztosítasz neki, és lehetőséget adsz, hogy a menhelyre egy másik kutya is bekerülhessen az utcáról.

2. Kaptak valamennyi kiképzést

Ha már a kutya menhelyre került, az feltételezi, hogy előtte egy családnál volt, ahol tanult némi jómodort, vagy a menhelyen a gondozók tanították alapdolgokra, így már tud együtt élni emberekkel. Azzal, hogy a menhelyről fogadod örökbe, megkíméled magad egy rakás nehézségtől, ami egy pici kölyökkutyával jár.

3. Egészségesek

A menhelyeken féregtelenítik, ivartalanítják, oltják a kutyákat. Persze ez nem azt jelenti, hogy soha nem lesz semmi baja, de biztos lehetsz benne, hogy egészségesen érkezik az otthonodba.

4. Menhelyen is válogathatsz

Úgy tűnhet, hogy a tenyésztőknél nagyobb a választék, de a menhelyeken is ugyanúgy válogathatsz a kutyák között, mindenféle színű, formájú, nagyságú megtalálható. Maximum nem lesz fajtiszta, dehát nem kocsit veszel, hogy a márkája számítson, hanem egy élőlényt készülsz befogadni az életedbe.

10 érv, hogy miért dönts egy kutya örökbefogadása mellett

5. Általában érettebbek

Ritkán találsz kölyökkutyát egy menhelyen, ami nem is olyan nagy baj, mert legalább nem lesz olyan kajla, hogy szétkapja az első éjjel a cipőidet és megrágja a kanapédat.

6. Nem okoz nagy meglepetéseket

Egy kölyökkutyából ki tudja, mi lesz. Lehet, hogy meglep, mert nagyobbra nő, mint vártad, vagy olyan lesz a természete, ami nem összeegyeztethető a családdal. Az örökbefogadott kutya viszont már kész személyiséggel és méretben érkezik hozzád, nem okoz nagy meglepetéseket.

7. Nyugodtabb vele az élet

Ha nem vagy az a tengernyi szabadidővel rendelkező hiperaktív fajta, akkor inkább egy érettebb, nyugodtabb kutya való neked, akivel lehet heverni a kanapén egy lusta vasárnap délután. Egy kölyök mellett szinte garantált, hogy egyfolytában mozgásban kell lenned.

8. Remekül kijönnek a gyerekekkel

Legalábbis ezt a részt is tesztelheted még az örökbefogadás előtt, és olyan kutyát választhatsz, akin látod, hogy szeretni fogja a gyerekeidet. A kölyökkutyák és a gyerekek viszont sokszor olyan hatással vannak egymásra, amitől azt érzed minden nap, hogy egy kisebb tornádó közepén élsz. A menhelyen lévő érettebb kutya már valószínűleg látott életében gyereket, és tanult türelmet az emberekkel szemben.

9. Hálásak

Nem kell ehhez agysebésznek lenni, hogy megértsük, milyen élmény lehet egy kutyának bezárva élni egy ketrecben. Amint kinyitod számára a világot azzal, hogy hazaviszed, örök hálát érez majd, amiért megmentetted.

10. A közösségi média hőse leszel

Nem mintha ez annyira számítana, de az örökbefogadott kutyával szelfizés garantálja, hogy az ismerőseid hősként tekintenek rád.

Olvass többet a kutyákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top