Család

62 évesen szülte harmadik gyermekét a spanyol nő

A gyerekorvosként dolgozó Lina Alvarez azt tanácsolja nőtársainak, ha gyerekvállalásról van szó, ne a nőgyógyászukra, hanem az ösztöneikre hallgassanak.

Azzal, hogy 61 évesen termékenységi kezelésnek vetette alá magát, majd 62 évesen világra hozta harmadik gyermekét, Lina Alvarez spanyol doktornő igencsak komoly vitát indított útjára az interneten. Mert amíg ő arról beszélt milyen boldog és büszke magára, no meg a testére, a netezők azon kezdtek el vitatkozni, vajon tényleg megengedhető-e egy, amúgy a korban igencsak benne lévő nőnek, hogy orvosi segítséggel teherbe essen.

Voltak, akik azt is megkérdőjelezték, Lina egyáltalán épelméjű-e, de még ennél is többen voltak azok, akik a hatóságok felelősségét firtatták: szerintük felül kellene vizsgálni a mesterséges megtermékenyítés felső korhatárát. Lina egyébként nem reagált a gonosz megjegyzésekre, a spanyol sajtónak annyit mondott, az eljárásért 6000 angol fontot fizetett, mert a sikeres megtermékenyítéshez szükségük volt egy petesejtdonorra is.

Lina harmadik gyermeke, egy kislány, egészségesen született a lugói Lucus Augusti kórházban. A doktornő az ügyben még annyit mondott, minden nőtársának azt tanácsolja, gyerekvállalási kérdésekben a nőgyógyászok helyett inkább az anyatermészetre hallgassanak.

 

Olvass még többet az anyaságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top