Család

Leordította, aztán leszállíttatta a vonatról a 14 éves lányt a kalauz

Ráadásul már besötétedett és az eső is zuhogott. Ordítozott, aztán kényszerítette a 14 éves diáklányt a kalauz, hogy szálljon le a vonatról, mindezt arra hivatkozva, hogy nem volt nála a diákigazolványa. Felháborító!

A kirívó eset még október 4-én történt. A diáklány, ahogyan korábban többször is, Sárváron megváltotta retúr vonatjegyét, felszállt a vonatra, és Szombathelyig utazott.

Édesapjával úgy beszélte meg, az esti vonatról félúton, Porpácon száll le, ott találkoznak. A visszaúton azonban a kalauz Vépen leszállíttatta a lányt a vonatról, mert nem volt nála a diákigazolványa. Elmondása szerint elveszítette, ezért a személyi igazolványát mutatta fel, hogy még csak 14 éves, és jogosan utazik diákjeggyel. A jegyvizsgálót mindez csöppet sem érdekelte, ragaszkodott a szabályokhoz, ordítozott, majd kényszerítette a lányt, hogy szálljon le a vonatról.

A lány elmondása szerint úgy üvöltözött vele, mintha bűnöző lenne, és rendőrrel fenyegetőzött. Az esetnek több utas is a szemtanúja volt, egy idősebb asszony a lány védelmére kelt, de az ő érveit ugyanúgy figyelmen kívül hagyta a magáról igencsak megfeledkezett kalauz, mint a 14 éves lányét. Hiába mutatta meg a tanszereit, az sem érdekelte.

A lány, miután leszállt a vonatról, sírva hívta föl édesapját, aki természetesen érte ment a vépi vasútállomásra. A család szerint a jegyvizsgálónak el kellett volna fogadnia a lány személyi igazolványát, hiszen a törvény szerint mindenki 16 éves koráig tanköteles, így egyértelmű, hogy diák és iskolába jár.

A jegyvizsgáló később egyébként azt hazudta, a lány nem akarta megmutatni az igazolványát, de még a jegyét sem.

A Vas Népe megkérdezte a történtekről a MÁV illetékesét, aki azt válaszolta, jelenleg még vizsgálják, pontosan mi történt október 4-én este a vonaton. A MÁV üzletszabályzata szerint a vonatokról az érvényes menetjegy nélkül, egyedül utazó 18 évnél fiatalabb utasokat nem szállíttathatják le. Szakadó esőben és sötétben, csak mert diákigazolvány nélkül utazott a lány, mindenképpen durva eljárást alkalmaztak vele szemben.

A kalauz ordítva szállíttatta le a 14 éves lányt a vonatról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top