Család

Megtalálhatták Magyarország leggonoszabb nőjét

Ha minden igaz, ami a vádiratban szerepel, akkor egy igazi szörny élt hat gyerekkel egy egyszobás lakásban.

Borzasztó cselekményekkel vádol az ügyészség egy 29 éves kertészszigeti nőt, aki a gyanú szerint hat gyerekét “nevelte” embertelen körülmények között – írja a beol.hu.

A nőnek élettársától hét gyereke született, de egyet közülük a nagyszülők neveltek. Mikor 2015-ben élettársával szakított, elkezdődtek a borzalmak. Egy egyszobás, komfort nélküli lakásban lakott a nő a gyerekekkel, ahová beengedte felnőtt húgát és annak élettársát – vagyis kilencen nyomorogtak a kicsi lakásban, ahol sem elektromos áram, sem víz nem volt.

Az ügyészség szerint 2015 őszétől a vádlott teljes mértékben elhanyagolta a gyermekeit és a háztartását. Nem mosott, egyáltalán nem vagy alig főzött, nem takarított, nem mosogatott, nem tartotta tisztán a kicsiket.

Hidegben, mocsokban

2016. január közepére áldatlan állapotok uralkodtak a lakásban. A koszos ruhában lévő gyermekek a kis és hideg lakásban szennyes ruhakupacok, mosatlan edények, romlott ételmaradék között éltek. A vádlott a téli időjárás és a ház hiányos nyílászárói ellenére sem gondoskodott a megfelelő fűtésről, a gyermekeknek ezért több réteg ruhában kellett aludniuk.

Mivel a nő nem takarított, a részben vizeletben tartott gyermekek rühesek lettek, azonban betegségüket a vádlott semmilyen formában nem kezelte vagy kezeltette.

Nem hívott orvost

2016 januárjában két gyermek is égési sérüléseket szerzett. Egy két év fél éves kisfiú beleesett abba a forró vizes fazékba, melyet a vádlott tett a konyha kövére tésztafőzés közben; I–II. fokú égési sérülései keletkeztek, testfelületének körülbelül 15 százaléka károsodott. Egy másik kisfiú pedig véletlenül belenyúlt a kályhán lévő, forró vízzel teli lábasba, mialatt a fázó kezeit melegítette a gőz fölött. A vádlott a sérült gyermekeket nem vitte orvoshoz, sebeik több napon keresztül ellátatlanok maradtak és elfertőződtek. 2016. január 19-én egy hívatlan látogató érkezett a családhoz, ő értesítette a mentőket, a beteg gyermekek ily módon kerültek kórházba. A gyermekeket végül kiemelték a családból, nevelőszülőkhöz kerültek.

Bár gyerekeivel nem törődött, úgy tűnik, magával igen: saját részére üdítőt és cigarettát is vásárolt; barátait gyakran meghívta az otthonába és éjszakába nyúlóan szórakozott velük. A vádlott súlyosan megszegte a gyermekek neveléséből, gondozásából fakadó alapvető kötelezettségeit, elhanyagoló magatartása, szülői feladatainak nem teljesítése, felelőtlen életvitele súlyos mértékben veszélyeztette a hat kiskorú testi fejlődését, negatív hatással volt az érzelmi, értelmi fejlődésükre is.

Hét és fél év a maximum

A Szeghalmi Járási Ügyészség a nőt hatrendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettével és gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja. Az irányadó büntetési tételkeret – a halmazati büntetésre figyelemmel – egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés büntetés.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától és szüntesse meg a szülői felügyeleti jogát. A vádirat értelmében a nyomozás során felmerült több mint 150 ezer forintos bűnügyi költséget is a vádlottnak kellene állnia. Az eljárás a Szeghalmi Járásbíróság előtt folytatódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top