Család

Megható levélben kérte Obamát a hatéves kisfiú, hogy szír testvére lehessen

Alex azt kérte az amerikai elnöktől, hogy családja magához vehesse azt a szíriai kisfiút, akinek képe egy hónapja az egész világot bejárta.

Omran Daqdeeshről augusztus elején mi is írtunk: ő az az ötéves szír kisfiú, akiről egy aleppói bombázást követően a Telegraph fotóriportere, Rof Sanchez osztott meg szívbemarkoló képet. A poros, véres fiúról készült fotót elmondása szerint azért osztotta meg a riporter, mert így szerette volna felhívni a figyelmet a Szíriában zajló borzalmakra.

 

Nem sokkal a kép készülte után Omrant és a hozzá hasonló, sérült gyerekeket ellátták a kórházban, tiszta ruhát és cipőt is kaptak. Azóta egy hónap telt el, de Omran szívszaggató fotója ismét körözni kezdett az interneten, és megjelent a legnagyobb híroldalak címlapján is. Ezúttal egy hatéves amerikai kisfiúnak köszönhetően, aki levélben kérte Barack Obamát, hogy családja magához vehesse a nehéz sorsú gyermeket.

A kisfiú szülei elmondása szerint azután döntött úgy, hogy tollat ragad, hogy látta Omran fotóját a hírekben. “Mi lehetnénk a családja, lehetne a testvérem”  – írta Alex Obamának, majd hozzátette, az osztályába jár egy szír fiú, Omar, akit szívesen bemutatna majd leendő testvérének.

Megható levélben kérte Obamát a hatéves kisfiú, hogy szír testvére lehessen

Alex a levelében leírta az elnöknek, hogy testvérével és szüleivel mindenről gondoskodnának, amire Omrannak csak szüksége lehet. “Játszhatnánk együtt, kölcsönadnám neki a bringámat, és megtanítanám angolul, ahogy a japán osztálytársunkat, Aotot is megtanítottuk.”

A levelet Barack Obama megosztotta a Facebook-oldalán, és felolvasta az ENSZ Menekültügyi Bizottságának ülésén is. “Mindannyian tanulhatunk Alextől, aki hírből sem ismeri a cinizmust és a gyanakvást” – mondta az elnök.

 

Olvass még többet a menekültekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top