Család

Ostorral verte, szekérhez láncolta élettársát

Megdöbbentő kegyetlenséggel bánt egy nyírségi férfi az élettársával, állítása szerint azért, mert nem tudta féken tartani.

A nyírbogáti férfi és élettársa között rendszeresek voltak a konfliktusok amiatt, hogy az asszony ivott, volt, hogy több napra eltűnt, és közös gyermekükről sem gondoskodott megfelelően. Tavaly augusztus 2-án ismét összevesztek az ittas nővel, annyira, hogy a férfi megragadta a sértettet és a házuk hátsó udvarán álló szekérhez vitte. A fején megütötte, majd a nyakába tekert egy másfél méter hosszú vasláncot, melynek végét a szekéren lévő vaskarikához lakattal odaláncolta. Az asszony nem tudott kiszabadulni és a napsütés elől is csupán a szekér alá tudott húzódni. 

A nő ekkor kiabálni kezdett, hogy a férfi engedje el, ám ő ezen még jobban felbőszült, és egy madzagos ostorral legalább 3-4 alkalommal megütötte a nő lábait. Ezek után két vödör vízzel is leöntötte, majd ott hagyta, és bement a házba. A nő háromnegyed órán át maradt kikötözve, végül a kiérkező rendőrök felszólítására engedte el őt az élettársa.

A férfi a tettét azzal indokolta, hogy élettársa elszökik, iszik, és ő nem tudja féken tartani a nőt.

A férfit 5 év próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetésre ítélték személyi szabadság megsértésének bűntette és testi sértés bűntette miatt.

(Nyíregyházi Törvényszék)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top