Család

Egy válóperes ügyvéd elárulja, hol rontják el legtöbbször a házaspárok

Az 50 éve praktizáló válóperes ügyvéd, Elliot Polland elárulja, mik azok az okok, amik miatt mindenki visszaszívná a nem túl boldogító igent.

1. A kommunikáció hiánya

Ez kézenfekvőnek tűnhet, de talán mégsem vagyunk vele igazán tisztában, ha mindig elkövetjük ugyanazt a hibát. “Van az a régi mondás, hogy sosem szabad haragban nyugovóra térni…és ez szerintem nagyon is igaz” – magyarázza Polland. A nem megbeszélt ügyek és feszültségek csak halmozódnak, addig a napig, míg az összes idegesítő szokás és elfelejtett doboz tej egy válási papírban manifesztálódik.

Egy válóperes ügyvéd elárulja, hol rontják el legtöbbször a házaspárok

 2. Nem vesszük észre az intő jeleket

Az ügyvéd szerint figyelni kell a jelekre, változásokra, mert ha nem vesszük észre, könnyedén hideg zuhanyként érhet minket a kapcsolat megromlása és a válás bejelentése. Ha a másiknak megváltozik a viselkedése, fura hívásokat intéz, távolságtartó lesz, megváltoztatja jelszavát, még időben cselekedhetünk, hogy megjavítsuk a dolgokat. “Minél tovább tart egy házasságon kívüli viszony, annál kisebb az esélyük a házasoknak helyretenni kapcsolatukat” – állítja Polland. 

3. Eleve rossz partnert választottunk

Ezzel mondjuk nem nagyon lehet mit tenni, de nem árt számításba venni. Ahogy Polland mondja: “A kapcsolatnak biztos alapokon kell nyugodnia, hogy a későbbi problémák könnyen megoldódhassanak.” Ne kössük össze az életünket olyannal, akivel kapcsolatosan kételyeink vannak, mert később csak súlyosbodhatnak a problémák.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top