Család

Egy elvált férfi tanácsai a házasságról

Gerald Rogers pszichológus, aki nemrég egy elég csúnya válást élt át. Összegezte pontokba szedve a tapasztalatait a házasságról, párkapcsolatokról, szerelemről és válásról. Saját bevallása szerint élete szerelmét vesztette el a váláskor. Íme a tanácsai.

1. Válaszd a szeretetet

Talán ez az egyetlen tanács, amire igazán szükséged van. Ha a szeretet irányítja a tetteidet, akkor helyesen döntesz majd és semmi sem teheti tönkre a házasságodat. A szeretet mindig győz.

2. Ne görcsölj a pénz miatt

Tekints úgy a pénzre, mintha egy nagy társasjátékban tudnád elnyerni. Legyen a feleségeddel ez egy közös játék, amiben csapatként dolgozhattok a pénzért. A pénzen vitázni az egyik legmérgezőbb dolog a házasság szempontjából.

3. Fejlődjetek együtt

Mint egy izom, amit nem dolgoztatsz és elsorvad, úgy a házasságod is elgyengül, ha nem foglalkozol vele. Találjatok közös célokat, álmokat, amikért közösen küzdhettek.

4. Legyél tökéletlen

Lehetsz sérülékeny, láthatja a másik a gyengeségeidet, nem kell mindig, mindenben tökéletesnek lenned. Oszd meg a feleségeddel a félelmeidet és érzelmeidet, ne rejtegesd előle a hibáidat.

Egy elvált férfi tanácsai a házasságról

5. Legyél nyitott és őszinte

Ha azt szeretnéd, hogy a feleséged bízzon benned, akkor mindent meg kell osztanod vele, főleg azokat a dolgokat, amiket a leginkább titokban szeretnél tartani. Bátorság kell hozzá, hogy megnyisd a szíved, és a kezébe helyezd a döntést, szeretni fog-e teljes valódban. Ennek a bátorságnak a része az is, hogy hagyod a másiknak, hogy szeresse benned a jót és rosszat egyaránt.

6. Ne legyél hülye

Hibázol, ő is hibázik, ez az élet rendje. Próbálj nem nagy ügyet csinálni belőle, és tanulni a kudarcaitokból. Nem kell mindig mindent jól csinálni.

7. A randizás sosem ér véget

Soha ne vedd természetesnek, hogy ott van melletted. Amikor megkérted a kezét, azt ígérted neki, hogy te leszel az, aki szeretni és védelmezni fogja szívét-lelkét. Ez a legnagyobb kincs, amit csak rád bízhatott. Téged választott. Soha ne feledkezz meg erről, ne engedd ellustulni a szerelmeteket.

8. Védd a szíved

Szeresd magad, szeresd a körülötted lévő világot, és legyen egy hely a szívedben, amit csak a feleségednek tartasz fenn. Mindig tartsd ezt a részt készenlétben, hogy bármikor betérhessen hozzád, de senki mást ne engedj be oda.

9. Mindennap ess szerelembe

Folyamatosan változtok mindketten. Egész más emberré váltok az évek során, ez elkerülhetetlen. Ezért mindennap újra meg újra egymásba kell szeretnetek. Nem muszáj veled maradnia, és ha nem vigyázol a szívére, akkor lehet, hogy másnak adja, vagy csak kizár belőle, és soha többé nem találod hozzá a visszautat. Mindig küzdj meg a szerelméért, mint a kapcsolatotok elején.

Olvass többet a házasságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top