Család

Börtönbe került a nagymama, mert megölelte unokáját

Hiába a bírói végzés, a 74 éves brit nagymamát semmi sem tarthatja vissza attól, hogy találkozzon imádott unokájával.

Pedig a bíróság már hosszú évekkel ezelőtt megtiltotta a brit nagymamának és fiának, hogy felvegyék a kapcsolatot a Janine nevű fiatal lánnyal. A hatóság tiltására azután került sor, hogy Janine szülei – meglehetősen durva körülmények között – elváltak. A pár közös kislányát az édesanyánál helyezték el, aki dacára mindennek, később nem tudott megfelelően gondoskodni gyermekéről.

Börtönbe került a nagymama, mert megölelte unokáját

Janine mindössze tízéves volt, amikor nevelőszülőkhöz került. Azóta velük éli a mindennapjait. A nagymama, Kathleen Danby azt mondja, a közelmúltban teljesen véletlenül találkozott össze tanulási nehézségekkel küzdő unokájával, aki elárulta, képtelen tovább a nevelőszüleinél maradni. A nagymama ezt hallva felajánlotta a lánynak, hogy fizet neki egy olcsó hotelszobát.

A költözésre azonban már nem került sor. A nevelőszülők ugyanis tudomást szereztek az unoka-nagymama találkozóról és jelentették a hatóságoknak. A rendőrség még aznap őrizetbe vette a nagymamát és a bírósági határozat megsértése miatt két napra börtönbe küldte őt. Kathleen a szabadulása után elmondta, börtön ide vagy oda, újra megtenné azt, amit most. “Semmilyen bíróság nem tilthat el az unokámtól” – mondta. 

Olvass még többet család témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top