Család

Ökölbe szorul a kezed, ha megtudod, mit tett ez a brit nő a gyerekeivel

Hazudott az orvosoknak és szándékosan feleslegesen operáltatta meg gyerekeit, hogy több segélyhez jusson. Most ítélték el.

Pokoli élete volt annak a két brit kisgyereknek, akiknek állapotáról “anyjuk” éveken át hazudott az orvosoknak. A gyerekbántalmazó nő azt állította, hogy gyerekei autisták, asztmások és más betegségeik vannak, így olyan gyógyszereket kellett szedniük, amelyekre nem volt szükségük, ráadásul felesleges műtéti beavatkozásokon kellett átesniük.

A nő – akit gyerekei érdekében nem neveztek meg – azt hazudta az orvosoknak, hogy a kislánya és a kisfia gyomorproblémáktól szenved, ezért szondát ültettek a gyomrukba, hogy azon keresztül táplálják őket, bár képesek voltak normálisan enni-inni.

A kisfiú szteroidtartalmú gyógyszereket kapott, mert a nő azt állította, hogy nem kap levegőt. A gyereket arra utasította, viselkedjen úgy, mintha autista lenne. Amíg hét és fél éves korában gondozásba nem vették, pelenkát hordatott vele az anyja.

A gátlástalan nő legalább tíz éven át hordta a gyerekeit orvosokhoz és nevelési szakértőkhöz a kitalált betegségek miatt. 2003 októbere és 2014 februárja között jogtalanul kért 375 198 fontot támogatásként a beteg gyerekek után annak ellenére, hogy partnere, akivel együtt éltek, évente 38 ezer fontot keresett. A nő beteg gyerekeket nevelő, egyedülálló anyának állította be magát.

Amikor letartóztatása után házkutatást tartottak nála, a lakásban több mint 145 ezer font értékű egészségügyi felszerelést, köztük gyógyszereket és táplálási segédeszközöket találtak.

A nőt most csalásért ítélték hét és fél évi börtönre. Elizabeth Smaller bíró elmondta, hogy a nő újabb és újabb betegségeket talált ki, amikor úgy tűnt, hogy az előzőleg hazudott problémák megoldódtak, miközben “képtelen volt észrevenni, mennyire megalázza ezzel a gyerekeket”.

Az ítélet után Smaller bíró kitért arra is, miként lehetett egy évtizeden át folytatni a csalást. Úgy vélte, a magasan képzett és tapasztalt egészségügyi szakemberek mind egyetértenének abban, hogy bármilyen elfoglaltak is, többet megtudhattak volna az asszonyról, ha időnként beszélnek egymással.

Malcolm McHaffie ügyész azt mondta, a nő rendkívüli kegyetlenségről tett tanúbizonyságot, és csak kapzsiságból cselekedett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top