Család

Bűnözők és pedofilok fegyvere lehet a Pokémon Go

Nemrégiben a Pokémon Go veszélyeire hívták fel a figyelmet – a népszerű mobiljátékot ugyanis könnyedén felhasználhatják gyerekek tőrbe csalására.

Hihetetlen népszerűséggel robbant be a fiatalok életébe a Pokémon Go, de most ideje arról is beszélni, hogy milyen veszélyeket rejteget a mobilos játék. És most nem csak arról van szó, hogy véletlenül lefejelhetünk egy villanyoszlopot.

Bűnözők és pedofilok fegyvere lehet a Pokémon Go

Szakértők szerint ugyanis bűnözők könnyedén meghackelhetik a játékot, ami arra alapul, hogy a játékosok a valóságos térben keresik a virtuális pokémonokat. Így pedig gyakorlatilag akárhová odacsalogathatják őket egy-egy izgalmasabb pokémonnal. 

A legaggasztóbb, hogy erre már volt is példa: Missouriban egy csapat kamaszt előre megfontolt szándékkal azért csalogattak egy helyszínre, hogy kirabolják őket. A biztonságos technológiahasználatot hirdetők felhívják rá a szülők figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek oda Pokémon Góval játszó gyermekeikre.

Forrás: Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top