Család

Dolgok, amiket egyáltalán ne mondj egy terhes nőnek és egy mondat, amit igen

Van egy rakás mondat, amit jobb kerülni, ha terhes nővel beszélünk, de azért van egy, amivel tutira nem foghatunk mellé.

Először is fontos leszögezni, hogy a terhesség magánügy, és bármennyire is “nyilvánvalónak” tűnik a gömbölyödő pocak, ez még nem jogosít fel minket tolakodó kérdésekre és megjegyzésekre.

Egy jópofa infografika most végre összefoglalja, mi az, amit a kismamák egyáltalán nem szeretnének hallani a terhesség ideje alatt.

Dolgok, amiket egyáltalán ne mondj egy terhes nőnek és egy mondat, amit igen 

Van köztük egy rakás olyan, ami a kismama alkatára vonatkozik. Például: “Ikreket vársz? Ja, nem? Tényleg csak egyet?” vagy “Hú, nagyon terhes vagy”. Aztán ott vannak a még ennél is rosszabb “jó tanácsok”, mint “Ne kérj érzéstelenítést… a terhesség nem is fáj, ellenben csodálatos érzés”.

Megint mások tolakodó kérdésekkel kergetik őrületbe a kismamát, például a tipikus “És szülés után mikor tervezel visszamenni dolgozni?” vagy “És hogy megy ilyenkor a szex?” kérdésekkel. A perverz férfiak jópofáskodó megjegyzései sem sokkal jobbak, például ki akarja hallani, hogy “A terhesmelleknél nincs is jobb”.

Van viszont cserébe egyetlen mondat, amit minden terhes nő, minden körülmények között boldogan hall. És az csak ennyi: “Csodálatosan nézel ki.”

Forrás: Today

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top