Család

Be akarják tiltani a homeopátiás kezelést

Legalábbis az állatoknál.

Mintegy 1000 brit állatorvos írta alá eddig azt a petíciót, ami azt követeli, hogy tiltsák be az állatok homeopátiás kezelését, és ne lehessen ilyen terápiára javaslatot tenni a gazdáknak.

A petíciót elindító állatorvos szerint az állatok gyógyításában is a 21. századi modern gyógyászati módszereknek kell érvényre jutniuk, márpedig a homeopátiáról bebizonyosodott, hogy nem működik, és az állatok jólléthez való joga sérül, ha placebokezelésekkel próbálkoznak náluk.

Sok társa vélekedik hasonlóan, vannak azonban olyan állatorvosok, akik homeopátiás módszereket is alkalmaznak, ha azokat jónak látják, de organikus állattenyésztésben utazó gazdák is gyakran folyamodnak a homeopátiához, hiszen nekik lehetőség szerint kerülniük kell az antibiotikumok használatát.

A petíció egyébként valószínűleg nem fog célt érni, mert a homeopátiát az emberi gyógyításban is engedélyezik a brit törvények, és alapvetően ártalmatlan eljárásnak tartják, aminek azonban nincs bizonyított hatása.

Be akarják tiltani a homeopátiás kezelést

Forrás: bbc.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top