Család

Szörnyű balesetet szenvedett egy menekülteket szállító autó a szlovák határnál

A szlovák-osztrák határon történt balesetben heten sérültek meg, köztük öt gyerek. Magyarország felől érkeztek.

Éjfél  után történt a szlovák-osztrák határnál a baleset, amelyben hét ember – köztük öt gyerek is – megsérült. Szíriából, Iránból és Irakból jövő menekültek ültek a kocsiba, mely Magyarország felől érkezett.

A szlovák rendőrség szóvivője, Michal Slivka szerint a sofőr “nem fogadta el a megállást jelző utasításokat, és felgyorsulva továbbhajtott. A rendőrök elől 160-nal menekülő gépkocsi a feje tetejére borult”.

A Bumm.sk beszámolója szerint az autóban kilencen utaztak, 4 felnőtt és 5 gyerek. A rendőrség embercsempészet, testi sértés és általános veszélyeztetés ügyében indít eljárást. A sofőr akár 4-től 10 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

A megsérült gyerekek közül a legfiatalabb 5 hónapos, míg a legidősebb 10 éves volt. Mindannyiukat egy pozsonyi kórházba szállították, ahol az egyik gyereket meg kellett operálni. Mindegyik fiatal agyrázkódást szenvedett, testükön horzsolások voltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top