Család

95 évesen is vezet Pali bácsi, akinek sosem volt balesete

Békés megyében, Nagyszénáson él a 95 éves Kovács Pali bácsi. Az idős férfi fantasztikus egészségnek örvend, és a mai napig autót is vezet. Soha, egyetlen balesete nem volt, pedig millió fölötti a megtett kilométerek száma. És, talán nem véletlenül, újabb két évre meghosszabbították a jogosítványát.

A 95 éves Kovács Pál tartása egyenes, járása fürge. A hosszú távú memóriája pedig egészen briliáns. A mai napig vezeti autóját. Első járművezetői élményét a katonaságnál szerezte, amikor 1942-ben, mindössze 21 évesen behívták a sereghez.

A kiképzés közben derült ki, Pali bácsi remek érzékkel rendelkezik az autóvezetéshez, a harci járművekhez, így megkapta a jogosítványát és Debrecenbe irányították. Rábákat, Csepel teherautókat vezetett. A 19. gyalogezred 8. zászlóalj parancsnokaként katonáival az érkező és a Don mentén harcoló magyar alakulatoknak szánt ruha, gyógyszer, harcászati eszközök átrakását, elszállítását végezték, majd őket is bevagonírozták, és Kijevig meg se álltak.

Itt már harckocsikat is vezetett, még a németek csúcstechnológiás Tigrisét is. Szinte az összes hadszíntérre kivezényelték. Járt a keleti fronton, Észak-Afrikában, Olaszországban, Normandiában, harcolt az Ardennekben és Magyarországon is. Védettségének és tűzerejének köszönhetően neve egybeforrt a legyőzhetetlenséggel. A háborúból Pali bácsi 1944 októberében térhetett haza.

A harcedzett katona minden járműhöz értett, tudását a helyi termelőszövetkezetben használta a háborút követően. Pali bácsi első saját autója egy használt Opel volt, később leselejtezett Zsigulihoz jutott.

A 95 éves Kovács Pál (fotó: Beol.hu)
A 95 éves Kovács Pál (fotó: Beol.hu)

Az ötvenes években Moszkvicsot nyert, ami akkoriban óriási szó volt. Megszámolni sem lehet, hány millió kilométert vezetett az elmúlt 74 év során a még KRESZ-oktatóként is dolgozó férfi. Pali bácsi a Közlekedésbiztonsági Tanács örökös tagja, számos balesetmentes kilométerért járó oklevél tulajdonosa. Mert, bizony Pali bácsinak hosszú élete alatt soha egyetlen balesete sem volt.

Ma már inkább csak akkor ül autóba, amikor az unokáit látogatja, de az is óriási szó, hogy 95 évesen újabb két évre meghosszabbították a jogosítványát – írja a Beol.hu.

Szívből gratulálunk és további jó egészséget kívánunk Pali bácsinak.

Játssz velünk, és nyerj jegyeket a KULTKIKÖTŐ előadásaira! Kapcsolódj ki Hernádi Judit zenés estjén, vagy nevess egy jót a Mr. és Mrs. című komédián Pindroch Csaba és Verebes Linda előadásában!

90 éves nagyi sztriptíztánca a tehetségkutatóban – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top