Család

Nekimentek az anyukának a gyerekszoba miatt – zseniális húzással vágott vissza

Rossz anyának nevezték, már három kisgyermekének közös szobán kell osztoznia. Szerencsére ő nem így látja.

Az indulatok azután szabadultak el, hogy egy “money saving mum” vagyis “spórolós anyuka” nevű felhasználó, megosztott egy, az otthonáról készült fotót a Facebookon. Hogy egész pontosak legyünk, a háromgyermekes nő a porontyai szobájáról készített felvételt, amit aztán megosztott a kedvenc kismamaoldalának Facebook-oldalán is. Egyáltalán nem számított rá, hogy az ártatlannak tűnő fotó ilyen indulatokat generál majd.

Pedig így történt. A képre, amin az látszik, hogy az aprócska szobában kizárólag a gyerekek ágyának jut hely, több száz komment érkezett. Köztük jó néhány olyan is, ami az anyuka képességeit vonta kétségbe. Szerintük “money saving mum” pocsék anya, amiért nem biztosít gyermekeinek külön szobát.

Komoly indulatokat váltott ki a kép - Kép forrása: netmums.com
Komoly indulatokat váltott ki a kép – Kép forrása: netmums.com

A hozzászólásokat olvasva a háromgyerekes nő, akinek nevét kérésére nem hozták nyilvánosságra, hosszú levelet írt az őt támadóknak. Ebben leírta, hogy tizenegy, kilenc- és hétéves gyermekei immár második éve alszanak így, ilyen elrendezésben a szobában.

“Néhány hozzászóló szerint rettenetes szülők vagyunk azért, mert nem gondoskodunk arról, hogy mind a három gyermekünknek külön szobája legyen. De ők nem tudják, hogy évekkel ezelőtt, mielőtt a gyermekeink egyáltalán megszülettek volna, komoly áldozatokat hoztunk azért, hogy ebbe a házba költözhessünk” – kezdi levelét.

A folytatásban az anyuka leírta, az anyagi helyzetük azóta rendeződött, így mára már azt is megengedhetik maguknak, hogy a gyermekeik olyan drága különórákra járjanak, mint a jégtánc, vagy épp az úszás. Sőt még egy közös dél-afrikai nyaralás is belefér majd a keretbe idén.

“Ennek ellenére nem szeretnénk, ha a gyerekeink úgy nőnének fel, hogy minden kívánságuk azonnal, csettintésre megvalósul. Ez az életben sem lesz így, mi pedig a való életre szeretnénk őket felkészíteni. Épp ezért továbbra is bérelni fogjuk ezt az – egyesek szerint – aprócska házat, és takarékoskodunk, hogy két év múlva készpénzben fizethessük ki álmaink otthonát. Azt, amelyikben minden gyermekünknek külön hálószobája lesz majd.”

Az anyuka zárásként azt írta, reméli, hogy mindezzel olyan példát mutatnak majd a gyerekeknek, amit szívesen követnek majd.

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top