Család

20 kérdés, amire válaszolj magadnak őszintén, mielőtt férjhez mész

Kivel mással kellene igazán őszintének lenned, ha nem saját magaddal? Főleg akkor, amikor egy olyan nagy lépésről van szó, mint a házasság. A következő 20 kérdést tedd fel magadnak, és a tőled telhető legőszintébben válaszolj rá, mielőtt kimondanád az igent, hogy biztos legyél a döntésedben.

1. A legjobbat hozza ki belőled?

A párod bátorít, támogat, hogy önmagad legjobb verziójaként élj, vagy inkább megijed tőle, ha túl tehetséges, túl sikeres vagy, és akkor érzi magát biztonságban, ha nem akarsz fejlődni?

2. Tényleg elfogadjátok egymást?

Minden embernek vannak olyan tulajdonságai, amiken szívesen változtatnál, de ha egy kiegyensúlyozott párkapcsolatban szeretnél élni, akkor abba nem fér bele, hogy “majd akkor szeretlek, ha…”

3. Ki vagy te valójában?

Honnan tudhatnád, hogy összeilletek a pároddal, ha nem ismered magadat?

4. Boldog vagy ebben a kapcsolatban?

Ha az otthonodban boldogtalan vagy, akkor az rendkívül gyorsan negatív hatással lesz az életed többi területére is. Ha mindig veszekedtek, vagy nem szeretsz igazán kettesben lenni a pároddal, akkor ott valamilyen megoldásra váró probléma van, amire nem jó gyógyír a házasság.

5. Csapdában érzed magad?

Azért maradsz vele, mert már annyi időt rááldoztál erre a párkapcsolatra? Ha csapdában érzed magad, gondolj bele, hogy úgy töltöd el az életed, hogy folyton menekülni akarsz.

6. Mit teszel a kapcsolatért?

Van olyan, amit tudod, hogy megtehetnél, de nem teszed mégsem? Mondjuk nehezen megy a múlt elengedése, ami bántja a párodat? Vagy nem figyelsz rá annyira, amennyire szeretné? Ha van ilyen, akkor gondold át, hajlandó vagy-e változtatni a párod kedvéért.

7. Kiegyensúlyozott a párkapcsolatotok?

Úgy érzed, mindketten egy irányba haladtok? Ugyanannyi kompromisszumot, támogatást, gondoskodást és áldozatot hoztok egymásért? Vagy az egyikőtök többet ad, míg a másik ölbe tett kézzel üldögél?

8. Jól tudjátok érezni magatokat egymással?

Láttál már olyan párt, akik csendben, kényszeredetten ültek egymás mellett, és egy mosolyuk sincs egymásnak? Nem akarhatsz ilyenné válni.

9. Jól tudjátok érezni magatokat külön?

A társfüggőségben nincs semmi romantikus, nehéz teher mindkét félnek, legyél biztos benne, hogy rátok nem érvényes.

10. Miért vagy ebben a kapcsolatban?

Mert megkapsz a párodtól minden tiszteletet, szeretetet, bizalmat, és értékel téged? Vagy azért, mert félsz egyedül lenni, aggódsz az anyagiak miatt, vagy már felépítettetek egy közös életet, amiből félsz kilépni?

20 kérdés, amit válaszolj meg magadnak őszintén, mielőtt férjhez mész

11. Merre tartotok?

Kell, hogy legyen közös terv, közös cél, mert enélkül szorongóssá válhat a párkapcsolat.

12. Tényleg bízol a párodban?

Erre a kérdésre néha lesújtó a válasz. Ha te sem bízol benne igazán, akkor itt az ideje kideríteni, hogy miért, és hogy miként lehetne újraépíteni a bizalmat köztetek. Enélkül nem sok esélye van a jó házasságnak.

13. Jó ember a párod?

Tudva mindazt, amit tudsz róla, lennél a párod legjobb barátja?

14. Vonzódsz hozzá?

A fizikai vonzalom nem a legfontosabb alappillér, de úgy megházasodni, hogy nem vonzódsz igazán a párodhoz, nem annyira jó döntés. Csak azért lenni valakivel, mert papíron tökéletes és kényelmes, hosszú távon nehezen működtethető dolog.

15. Anyapótlék vagy a párod számára?

Kell gondoskodni a másikról egy kapcsolatban, de ha úgy érzed, mintha te nevelnéd a párodat, akkor már kicsit el van csúszva valami. Egy idő múlva komplikálttá és nehézkessé válnak az ilyen kapcsolatok.

16. Melletted áll a párod?

Úgy érzed, hogy egy egymást támogató csapatban vagytok, ahol kiálltok egymásért és egységben léteztek? Vagy inkább úgy érzed magad, mintha a párod számtalanszor elárult volna?

17. Egy irányba haladtok?

Sokan kerülik az olyan nagy beszélgetéseket, amelyek a vallásról, gyerekvállalásról és egyéb komoly témákról szólnak, mondván, majd kialakul minden magától. Ilyenkor fordulhat elő, hogy egy idő után – olykor túl későn – kiderül, nem azonosak az értékeitek, és nem tudjátok összeegyeztetni a céljaitokat.

18. Együtt fejlődtök?

Az emberi léthez tartozik a fejlődés és önmagunk jobbá tétele. Mindketten áldoztok időt a szenvedélyeitekre és saját magatokra?

19. Megtartottad önmagad?

Nem kell feloldódni egy párkapcsolatban, nem szabad azért feladni magad, hogy a másiknak megfelelj, mert az sehová sem vezet.

20. Mit mond a megérzésed?

Nem hiába van intuíciód. Hallgass a belső hangodra.

Olvass többet a párkapcsolatról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top