Család

Rákaptak a magyarok a házasodásra

Egyre többen kötnek házasságot Magyarországon és a népességfogyás is megállt, annak ellenére is, hogy kevesebb gyerek született, mint tavaly.

Megugrott a házasságkötések száma az év első négy hónapjában, a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva – jelentette be pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A születések száma viszont visszaesett a 2015-ös adatokhoz viszonyítva, igaz, a halálozásoké is.

2016 áprilisáig összesen 10 125 házasságot kötöttek hazánkban, ami 29 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Februárban különösen nagy volt a házasságkötési kedv 2015 azonos hónapjához képest.

Rákaptak a magyarok a házasságkötésre

Csökkent a népességfogyás

Idén január és április között 29 221 gyermek jött világra, ami a szökőnap-hatás torzítását kizárva 1,3 százalékos visszaesést jelent. Az elhunytak száma 42 946 volt, ami 15 százalékos csökkenés az előző évi, kiugróan magas adathoz viszonyítva. Mivel azonban a születésszám kevésbé esett vissza, mint a halálozási ráta, így a népességfogyás csökkent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top