Család

Az oroszlánkirály a sztárokat is meghatja

Az oroszlánkirállyal kapcsolatban mindenkinek van valamilyen nosztalgikus emléke. Ezúttal a családos sztárokat faggattuk arról, mit jelent számukra az ikonikus slágerekkel teli, érzelmes Disney-mese.
Az oroszlánkirály a sztárokat is meghatja

Az 1994-ben bemutatott film Szandiéknál sem ismeretlen, sőt ez a legkisebb gyermek, a 10 éves Csabika egyik kedvenc meséje. “Nagyon szeretem az Oroszlánkirályt! Amikor állatkertbe megyünk, mindig megnézzük az oroszlánokat. Az apaoroszlánoknak nagyon nagy sörényük van, ezért amikor közelebb jönnek, az nagyon ijesztő. Amikor a filmet nézzük, az teljesen más. Akkor nem félelmetes. Viszont nagyon szomorú, amikor Gordon lelöki Mufasát, és ott marad a kisoroszlán egyedül. Ha együtt nézzük anyával, ő mindig majdnem sír.” Csabika kedvenc szereplője nem más, mint Szimba, aki a film világában játszódó új sorozatban, Az Oroszlán őrségben is felbukkan. “Ha Szimba a nagy sörényével egyik nap szembejönne velem, egyáltalán nem félnék tőle, mert ő mindig jót akar, és nem magára gondol, hanem azokra, akiket szeret. Ha felnőtt leszek, akkor én is olyan szeretnék lenni, mint ő. Azért jó nézni az Oroszlánkirályt, mert akkor mindig arra gondolok, hogy az én apukám is ilyen erős, és így szeret bennünket.”

Az oroszlánkirály a sztárokat is meghatja

Az új sorozat főszereplője Szimba és Nala kölyke, Kion. A kisoroszlán kedvéért Csabika még egy vagány arcfestést is bevállalt.

Az oroszlánkirály a sztárokat is meghatja

Gubás Gabi számára sem ismeretlen a mesék világa, hisz két kisgyermek édesanyja, ráadásul gyermeklemezeken is hallhatjuk a hangját. Az oroszlánkirályt is a szívébe zárta. “Imádom ezt a mesét, hihetetlenül kedves és megható történet. Szerintem nem volt olyan, aki a befejező jelenetnél, amikor a kis oroszlánt felemelik a magasba, ne sírt volna felnőtt létére. De én amúgy is képes vagyok mesefilmeken sírni, szülőként pedig egyre többször meghatódom.”

A szintén kétgyermekes Farkasházi Rékának elsősorban a film zenéje maradt meg az emlékezetében. “Engem leginkább a zene fogott meg nagyon, a Hakuna Matatára egészen biztosan mindenki emlékszik. Én sokat dúdolgattam, de a fő slágert, az Érzed már a szív szavát című dalt is. Nagyon fülbemászó dal, én pedig amúgy is nagyon szeretek énekelni, nem csak a saját koncertjeimen, zenekarommal, a Farkasházi Réka és a Tintanyúllal a színpadon, hanem főzés, takarítás közben is.”

A film rajongói most újra belecsöppenhetnek a Büszke Birtok életébe, hisz jön a folytatás egy kalandos animációs sorozat formájában.

“Az Oroszlán jegy szülötteként különösen kíváncsi vagyok az új sorozatra, arra, hogy milyen zenei betétek lesznek benne, és vajon mennyire fog tetszeni a gyerekeimnek. Beni ugyan már 12 éves, de a kalandos rajzfilmek még mindig elvarázsolják, Rebeka pedig mindenre nyitott, és őt is vonzzák a látványos, izgalmas történetek. Mi igyekszünk a közös filmnézést mindig beiktatni a zsúfolt hétköznapokba is, nyáron pedig még többet lehetünk együtt, így biztosan nézi fogjuk az Oroszlán őrség kalandjait is” – mondta Réka.

“Örülök, hogy lesz folytatása ennek a legendás filmnek, és nagyszerű dolog, hogy éppen nyáron indul, amikor nem játszom annyit színházban, és többet tudunk együtt lenni a gyerekekkel. Attila, a kisfiam különösen vonzódik az állatok világához, ő egészen biztosan nézni fogja, de szerintem az ötéves kislányomnak, Annának is úgy fog tetszeni, mint nekem. Ő is olyan érzékeny, mint én, és imádja a meséket” – árulta el Gabi.

Az Oroszlán őrség című sorozat minden reggel 7:30-tól látható a Disney Csatornán.

Az oroszlánkirály a sztárokat is meghatja

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top