Család

130 levelet írt a tanárnő a diákjainak, hogy megelőzze az öngyilkosságot

Egy apró gesztus hatalmas hatással lehet a gyerekekre. Sokszor nem is tudjuk, milyen kis dolog elég ahhoz, hogy megelőzzünk akár egy tragédiát. Ez a tanárnő a szavak erejével harcol azért, hogy a tanítványainak több önbizalma legyen.

Brittinia Darras angoltanár egy coloradói középiskolában, ahol az egyik diák öngyilkosságot kísérelt meg. A tanárnő megtudta a kislány anyukájától, hogy a tanítványa minden közösségi oldalról törölte magát, búcsúleveleket írt, majd bezárkózott a szobájába, és felvágta az ereit. Tizenévesen, tudatosan akart meghalni. A rendőrség törte rá az ajtót, és vitték kórházba, az egyik barátnője riasztására.

A tanárnő egy szívhez szóló levelet írt a lánynak a kórházba, amiben leírta neki, mennyire hiányzik az iskolából, ő milyen csodálatos, okos embernek tartja, és nagyon várja vissza. A lány válaszolt a tanár levelére, bevallotta, hogy teljesen megdöbbent a levéltől, azt gondolta, hogy nem fog hiányozni senkinek, ha megöli magát.

130 levelet írt a tanárnő a diákjainak, hogy megelőzze az öngyilkosságot
130 levelet írt a tanárnő a diákjainak, hogy megelőzze az öngyilkosságot

A tanárnőnek ez adta az ötletet, hogy minden egyes diákjának írjon üzenetet. Összesen 130 levelet fogalmazott meg, személyre szabottan, csupa szívvel leírta a diákoknak, hogy mitől egyediek és megismételhetetlenek. Mert rájött, hogy a tanítványai között ezek szerint nem mindenki tudja magáról, hogy milyen nélkülözhetetlen és különleges ember.

A Facebookján meg is osztotta a képet a levelekről, amit azóta majdnem 200.000-en osztottak meg. Egy ilyen kis gesztus, egy kevés kedvesség hatalmas változást hozhat azoknak az életébe, akikben nem teng túl az önbizalom vagy depresszióval küzdenek. Akár le is beszélhet egy tinit az öngyilkosságról.

Olvass többet a tanár-diák viszonyról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top