Család

Vádat emeltek a tanárnőt bántalmazó férfi ellen

Egy tanárt és egy családgondozót bántalmazott, gyermekét pedig megverte és elhanyagolta az a férfi, aki ellen most emeltek vádat.

A férfi ittasan ment oda a kollégiumba tartó diákcsoporthoz, majd felszólította a 13 éves fiát, hogy menjen haza. Az 59 éves, alkoholfüggő férfival a tanárnő közölte, hogy láthatóan ittas, ezért nem engedi vele haza a gyereket. Erre az apa a kollégiumig kísérte a csoportot, miközben fenyegette a pedagógust.

A férfi egyedül nevelte a gyereket, a fiú ruházata ápolatlan volt, abban a ruhában aludt, amit napközben viselt. A gyerek látta, ahogy apja ittasan magatehetetlenül feküdt a földön. A férfi legalább egyszer úgy megütötte, hogy az arcán véraláfutás keletkezett.

A szarvasi gyámhivatal decemberben emelte ki a gyereket a háztartásból. A férfi a gyámhivatali tárgyalás után odament a pedagógushoz az utcán, és egy épület falának lökte. Ordibált egy családgondozóval, és őt még gyilkossággal is megfenyegette. Az előzetes letartóztatásban lévő férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, könnyű testi sértés és zaklatás vétségével, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntettével vádolják. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést kért és azt, hogy szüntessék meg a szülői felügyelet jogát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top