Család

8 dolog, amit a nagymamám tanított a szerelemről, és teljesen igaza volt

Amikor fiatalkorunkban még csak nyitogatjuk a szárnyainkat a szerelemben, nem hallgatunk senkire. Kamaszként legkevésbé a felmenőink tanácsaira vagyunk kíváncsiak, pedig nem is mondtak olyan nagy bolondságokat a szívügyekről.

Nem figyeltem oda én sem senkire, aki meg akart volna védeni a szívfájdalmaktól, mindent, amit most tudok, a saját káromon tanultam meg. Pedig mennyivel egyszerűbb lett volna az életem, ha hallgatok a nagymamámra. Az én életemben ő volt az, aki hitelesen tudott a szerelemről beszélni, és akinek a tanácsai tényleg kincset értek volna, ha megfogadom mindet. Biztos vagyok benne, hogy ezeket a tanácsokat a szerelemről majdnem minden anyuka és nagymama megpróbálja átadni a család fiatal női tagjainak, és szinte az is biztos, hogy más családokban sem figyelnek oda a kamaszok ezekre a nagyon is igaz intelmekre.

1. “Ha nem bánik veled hercegnőként, akkor ne kezdj vele.”

A mama meg volt róla győződve, hogy ha igazán szerelmes a férfi, akkor minden tőle telhetőt megtesz, hogy boldoggá tegyen. Ha nem így áll hozzám, akkor nem szeret, ilyen egyszerű.

2. “Férfi kell neked, nem egy férfitestbe zárt gyerek.”

Amikor mindenféle kifogásokat gyártottam a barátom viselkedésére, védtem és mentegettem, a mama mindig figyelmeztetett, hogy ne kezeljem úgy a férfit, mint egy gyereket, aki azt sem tudja, mit csinál. “Ne nézz fel rá, ne nézd le, csak nézz egyenesen, egyenrangúként a szemébe.”

3. “Soha ne hidd el, ha azt mondja, ő más, mint a barátai”

A mama szerint a barátok olyanok, mint egy választott család. Senki sem kényszerít minket rá, hogy velük legyünk. Úgyhogy ha a férfinak olyan barátai nem tetszenek neked, akkor előbb-utóbb a pasi viselkedése sem fog tetszeni.

4. “Ha nem törődik az anyjával, nem fog törődni veled sem”

Kivéve akkor, amikor tényleg mérgező szülővel rendelkezik a választott férfi. De normál esetben a férfi tisztelje az anyját és tisztelje élete párját is.

8 dolog, amit a nagymamám tanított a szerelemről és teljesen igaza volt

5. “Tudd, hogy mit vagy hajlandó megbocsátani”

Talán ez az egyik legfontosabb tanács, amit kaptam tőle, hogy úgy lépjek bele egy kapcsolatba, hogy tisztában vagyok saját magammal és a határaimmal. Mit tartok megbocsáthatónak és mi az, ami már kenyértörést jelent számomra. A mama évtizedekig volt a papám felesége, úgyhogy tudta, mi minden történhet 40-50 év alatt egy házasságban.

6. “Olyan nincs, hogy tökéletes férfi”

Lehet, hogy kicsit pesszimistának tűnik, pedig inkább csak realisztikus megállapítás. Nincs tökéletes ember, nincs tökéletes párkapcsolat, jó az, ha ezt tudjuk előre, és így nem lesznek teljesíthetetlen elvárásaink a másik felé.

7. “Egy férfi nem azért van melletted, hogy megoldja a problémáidat”

Sokan vannak benne azért egy kapcsolatban, mert félnek az egyedülléttől, enyhítik a szorongásukat, vagy csak hogy közösen fizessék a rezsit. Ettől akart megvédeni a mamám, azt szerette volna, ha csak olyan férfi mellett kötök ki, akivel tényleg együtt akarok lenni.

8. “Soha ne hagyj félbe egy veszekedést”

Azért mondta ezt, mert ha félbehagyjuk, akkor utána újra meg újra elő fog jönni ugyanaz a téma, és újra veszekedés lesz belőle. Valamilyen megegyezésre, kompromisszumra kell jutni, hogy másnap tiszta lappal kezdhessünk.

Olvass több szerelmi tanácsot:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top