Család

Megrázó kampányvideó sokkolja az internetet

A nagy hatású film olyan oldalról közelíti meg a családon belüli erőszakot, amilyenre eddig nem volt példa. Mert minden korosztály érintett lehet.

Ha látszólag minden rendben van, az nem jelenti azt, hogy tényleg az a helyzet. A nagypolgári környezetben forgatott film nagyon jól rámutat: szerencsétlen sorsú nők sokasága törődhet bele abba, hogy bántalmazzák. Ha elkezded nézni a filmet, megérzed majd, hogy már az asztalnál tapintható a feszültség: a fura csend, a mesterkélt mondatok, az üresség és a nagyapa mosolya árulkodóak.

Tessa Peake-Jones, a nagymamát alakító színész az Adweeknek azt nyilatkozta, hogy az idősebb nők sokszor láthatatlanok. “Meg akartam mutatni, hogy nincsenek egyedül, és megérdemlik a segítséget.” Az 50 éven felüli nők a film célcsoportja, de fiatalabbaknak is van mondanivalója a Women’s Aid kommunikációs vezetője, Teresa Parker szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top