Család

“Ha az én párom tenné ezt, én biztosan…”

Ismerős, ugye? Más dolgában mindig nagyon okosak tudunk lenni, nem igaz? Ezen felbuzdulva egy kis játékra hívtunk néhány embert. 15 rázós mondat befejezésére kértük őket, és bizony sok meglepő megoldás született. Te végiggondoltad már, mit tennél, ha a párod azzal állna elő, hogy szeretné kipróbálni a hármas szexet? Mit lépnél, ha ellenállhatatlan vonzódást éreznél a főnököd iránt? Nézd meg, mások mit válaszoltak!

Ülök a földalattin, és két nő beszélgetését hallgatom. Az egyik elmesél egy történetet, amely arról szól, hogy a szomszéd férfi otthagyta a feleségét két kicsi gyermekkel és meglépett egy fiatal fruskával, majd a feleség tárt karokkal várta vissza és mindent megbocsátott. A hallgató nő félbeszakítja a mesélő kolléganőjét, és azonnal megmondja a tutit, mit hogyan kellett volna tennie az anyának. “Ez nem normális, ez tényleg tűrte a megaláztatást és megbocsátott? Hát én jól kiraktam volna a lépcsőházba a cuccait, és soha nem engedtem volna vissza!” – hangzik a dühös és felháborodott válasz.

Ez adta az ötletet az alábbi játékhoz. 15 befejezetlen mondat, sok bátor vállalkozó, aki beleképzelte magát az adott kínos szituációba, és befejezte a félbehagyott mondatokat. Ismeretlen emberek válaszoltak, ők hogyan oldanák meg a konfliktust. És te? Te mit tennél ezekben a helyzetekben?

 

A cikk szerzője Bibók Bea pszichológus, szexuálpszichológus, pár- és szexuálterapeuta. A Babes – Bolyai Tudományegyetem pszichológia szakán végzett, mint pszichológus. A Magyar Családterápiás Egyesület család- és párterápiás képzését követően a Semmelweis Orvostudományi Tudományegyetem posztgraduális képzésén tanult szexuálterápiát. Tagja a Magyar Családterápiás Egyesületnek és a Szexológiai Tudományos társaságnak, valamint a Magyar Szimbólumterápiás Egyesületnek.

 

Olvass még a párkapcsolatokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top