Család

Gyerekeknek segít a kidobott szolnoki kutya

Szomorúan indult Kemi kutya élete, ám később annál jobbra fordult. Ma már ő segít másoknak.

2013 nyarán egy szolnoki hajléktalanszálló közelében találtak egy kidobott, elütött kiskutyát. Az állatmentők orvoshoz vitték Kemit, aki három napig kóma után, rendkívül fájdalmas kezelések árán, de felgyógyult. Néhány hónap után gazdát kerestek neki.

Kemit az Érdligeti Általános Iskolában tanítóként és kutyaterápiás fejlesztő szakemberként dolgozó Marcali-Kiss Rita fogadta örökbe. A négylábú a Tárnoki Kutyaiskolában készült fel arra, hogy segítő kutya legyen.

Tavaly aztán “dolgozni” kezdett az iskolában, ahol először csak néhány felzárkóztató órán vett részt, szeptember óta viszont már heti négy napon segíti Rita és a gyerekek közös munkáját.

A tanítónő elmondta: a gyerekek rajonganak Kemiért, aki szinte minden órán ott van, specialitása azonban a beszéd- és mozgáskészséget javító feladatokban való részvétel. Olyan gyerekeknek is segít emellett, akiknek gondjaik vannak a beilleszkedéssel.

Forrás: szoljon.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top