Család

Vírusszerűen terjed a poszt, amiben egy anyuka lerombolja az egyedülálló anyákról szóló mítoszokat

Az egyedülálló anya helyzete kétségtelenül rengeteg kihívással jár, de az egyik legfrusztrálóbb szembenézni az előítéletekkel és félreértésekkel.

 Az ausztrál blogger anyuka, Constance Hall egyedül neveli kisfiát, és úgy érezte, itt az ideje, hogy lerombolja az egyedülálló édesanyákról kialakult tévképzeteket. Egy Facebook-posztban hét pontban foglalta össze, miben tévednek fatálisan az emberek a szingli anyukákkal kapcsolatban. Az anyuka valamit nagyon eltalálhatott, mert a poszt hihetetlen gyorsasággal terjed: eddig 74 ezren lájkolták, és 21 ezren osztották meg Constance gondolatait!

  “Ma az egyedülálló anyák előtt emelem a kalapom. Engem is egyedül nevelt fel az édesanyám. Tisztelem és kib****ul csodálom őket!”

Mivel egy rövid ideje Hall is egyedül neveli gyermekét, tudja, miről beszél: “A legnehezebb rész a stigma” – írja. Például nem minden szingli anyuka keresi kétségbeesetten az új apukát. Nem minden egyedülálló anyuka van leégve és végképp nem tekint “csomagként” a gyerekére.

“Nem érzik kellemetlenül magukat párok jelenlétében sem” – teszi hozzá. És ami talán a legfontosabb: a gyerekeik nem hátrányos helyzetűek azért, mert egyedül nevelik őket. “Az egyetlen hátrányuk az, hogy hamisan ítélik meg az anyukájukat. Mert a gyerekek okosak, felfogják, miről van szó.”

 

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top