Család

Pizzában fizette a gyerektartást egy olasz férfi

A gazdasági válság miatt a pizzaszakács nem tudta pénzben fizetni a gyerektartást. A volt felesége viszont nem kért a pizzájából.

Egy Padova melletti faluban élő pizzaszakács, Nicola Toso 2002-ben vált el a feleségétől, akivel korábban egy közös gyermekük született. A férfi az első években pontosan fizette a gyerektartást, ám 2008-ban, a gazdasági világválság miatt anyagi nehézségei támadtak, ráadásul addigra már új családja volt, három további gyerekkel.

A férfi ezért azt ajánlotta a volt feleségének, hogy a havi 400 eurós gyerektartást nem pénzben, hanem pizzában és más tésztafélékben fizeti ki, az asszony azonban azonban ezzel a megoldással olyannyira nem volt megelégedve, hogy beperelte a volt férjét.

Toso ügyvédje azzal védekezett, hogy ügyfele valóban nehéz helyzetbe került, olyannyira, hogy 2010-ben be is kellett zárnia a pizzasütödéjét. Mindvégig törődött azonban a lányával, és arra is odafigyelt, hogy a lány és három féltestvére jó kapcsolatot alakítsanak ki. Eközben viszont a volt felesége és a lánya kapcsolata annyira megromlott, hogy a tinilány 2011-ben végül az apjához költözött, onnantól kezdve pedig az asszonynak kellett gyerektartást fizetnie.

A bíróság a napokban hozott ítéletet az ügyben: kimondták, hogy az apa nem követett el bűnt azzal, hogy a nehéz években csak pizzában tudta fizetni a gyerektartást.

Forrás: telegraph.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top