Család

23 évvel azután, hogy eltemette, levelet kapott imádott édesanyjától

Amanda Lemmond alig 10 éves volt, mikor elveszítette édesanyját. Mostanáig azt hitte, csupán egyetlen emléke maradt tőle.

Aztán néhány nappal ezelőtt – egész pontosan egy héttel az amerikai anyák napja után – a most már 33 éves Amanda csomagot kapott. Az NBCNews riporterének elárulta, izgatottan vette át a küldeményt, pontosan tudta ugyanis, hogy a csomagot az a végrehajtó adta fel, aki kiürítette édesanyja korábbi lakását. “Mielőtt feladta volna a csomagot, felhívott azzal, hogy talált néhány apróságot, amire szerinte szükségem lehet.”

Amanda a hírcsatornának elmondta azt is, imádott édesanyja, Barbara Jane Hyatt 23 évvel ezelőtt halt meg a csontrák egy különösen agresszív változatában. “Nem sok mindenre emlékszem abból az időszakból, csak arra, hogy az én mozgékony, élettel teli anyukám egyszer csak ágynak esett és onnantól kezdve alig-alig kelt fel hozzám.”

Miután Barbara az előrehaladott betegsége miatt kórházba ment, lánya először állami gondozásba, majd nevelőszülőkhöz került. A fiatal nő elárulja, édesanyja halála után szinte az egész Egyesült Államokat beutazta: “Washingtonból Texasba küldtek, majd tovább Louisianába, majd Texasba és megint Washingtonba ahonnan megint Texasba. Egyik nevelőszülőtől a másikhoz.” A kislánynak egy plüssnyúl volt állandó kísérője a folyamatos változásban, amit még édesanyjától kapott.

 

A neki szóló csomagban Amandára újabb emlékek vártak. Több albumnyi közös fotó és jó néhány levél, amiket édesanyja a kórházból írt neki. Az utolsót pontosan egy hónappal a halála előtt. “Drága kislányom, nagyon hiányzol, és borzasztóan sajnálom, hogy nem lehetek veled. Szeretném, ha tudnád, hogy bár nem vagyunk együtt, jobban szeretlek, mint bármikor” – idézi édesanyját Amanda, majd elárulja, a levélben Barbara néhány praktikus tanácsot is ad neki a szerelemmel és a barátsággal kapcsolatban.

“Soha, de soha ne feledd el, hogy a világ tele van kedves emberekkel. Csak beletelik egy kis időbe, míg megtalálod őket” – idézi kedvenc mondatát Amanda, aki úgy érzi, a kézzel írott levelek közelebb hozták édesanyjához. 

Olvass még több megható történetet az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top