Család

“A fiaim születése után sokáig gyászoltalak” – búcsú egy meg nem született kislánytól

Egy amerikai édesanya nyílt levélben magyarázza el fiainak, miért vágyik a szíve egy kis darabkája még most is egy kislányra.

“Legdrágább fiaim! Sokat halljátok apukátokat azzal viccelődni, hogy én lányokat szerettem volna fiúk helyett, épp ezért most úgy döntöttem, levelet írok nektek. Mert nem szeretném, hogy akár egyetlen pillanatra is azt higgyétek, ha tehetném, változtatnék azon, ami most van” – írja megható levelében az amerikai nő, majd a folytatásban elárulja, azóta szeretett volna egy kislányt, hogy megismerkedett férjével. 

 

Az édesanya elárulja, mikor első kisfiával teherbe esett, azonnal tudni akarta születendő babája nevét, ahogy azt tudni lehetett. “Egyrészt nem akartunk egy halom nemsemleges, zöld holmit vásárolni, másrészt legeslegbelül tudtam, hogy ha fiút várok, időre lesz szükségem, hogy megemésszem a hírt.”

Végül így is lett. Az anyuka elárulta, azután, hogy közölték neki, fiút vár, egy ideig gyászolta a kislányt, akit annyira várt. “Ma már tudom, buta és önző dolog volt ez a részemről, hiszen akkor az volt a lehető legfontosabb, hogy egészségesek legyetek, én mégis biztos voltam benne, ahhoz, hogy teljes szívemből szerethesselek benneteket, búcsút kell vennem a régi álmomtól.”

A kezdeti nehézségek után az anyuka végül beletanult a fiús anyukák életébe, és mint írja, ma már semmire nem cserélné el a “fiús” mindennapjaikat. Mint írja, még most is sokszor vannak dolgok, amikért nehezen tud és akar lelkesedni, de boldog, hogy teljes a családja, és hogy olyan szerető, gondoskodó és törődő férfiakkal van körülvéve a nap 24 órájában, mint a férje és a fiai.

 Olvass még többet az anyaságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top