Család

Az emberi étrend megrövidíti a macskák életét

Elszomorító képet fest a macskák állapotáról egy brit vizsgálat.

Egy állatok biztosításával foglalkozó cég 9000 házi kedvenc bevonásával végzett vizsgálata szerint Nagy-Britanniában az elmúlt öt évben 900 százalékkal (!) nőtt a cukorbetegséggel diagnosztizált kutyák és macskák száma.

Stijn Niessen, akinek állatorvosi rendelője a macskafélék cukorbetegségére specializálódott, elmondta, hogy a lakásban tartott macskák több mint fele vészesen elhízott, míg a kijáró macskák esetében ez az arány csak 25 százalék. “Ezek az állatok jellemzően zsíros, ízletes ételeket esznek, amiket a gazdáik is – mondta el az állatorvos. – Pedig a szervezetük ugyanaz, mint amikor még vadászni jártak, nem ilyen táplálékra van szükségük.”

Az emberi étrend megrövidíti a macskák életét

Az elhízás nemcsak cukorbetegséget, de végzetes májbetegségeket, ízületi problémákat is okozhat a macskáknál. Az állatorvosok javaslata szerint a macskáknak elég naponta testsúlykilogrammonként kb. 60 kalória, így nem híznak el. Ja, és szükségük van mozgásra nekik is!

Forrás: nypost.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top