Család

Bocsánatot kért a Facebook, amiért eltávolította a megható apa-fia fotót

A zuhany alatt üldögélő apáról és nagybeteg kisfiáról készült fotó állítólag sértette a közösségi szájt felhasználási szabályait, ezért távolították el. Többször is.

A szóban forgó, egyébként tényleg megindító és valóban nagyon intim képet egy háromgyermekes amerikai édesanya, bizonyos Heather Whitten készítette férjéről és legkisebb gyermekéről, Foxról. Az anyuka múlt héten a Today című hírmagazinnak nyilatkozott a kép készültének körülményeiről, és elmondta, Fox már legalább egy napja hányt és szédült, mikor apukája az állapotára tekintettel úgy döntött, aznap nem a kis kádjában fürdeti meg, hanem beül vele a zuhany alá. Végül két órát maradtak.

Heather elárulta azt is, mikor meglátta őket a zuhany alatt, önkéntelenül is a fényképezője után nyúlt. Mint mondja, szerette volna megörökíteni ezt a meghitt és intim pillanatot, de egyáltalán nem gondolt rá, hogy a bensőséges fotót később az interneten is megossza. Csak fél évvel később döntött úgy, hogy közzéteszi a fotót, miután férje is beleegyezett a dologba.

Azt mondják, fel voltak készülve arra, hogy a kép megosztja majd a netezőket, arra a hozzászólás-cunamira, amit végül kaptak azonban, egyáltalán nem számítottak. Heather azt mondja, a leginkább az döbbentette meg, hogy sokan meg se akarták látni a kép mögötti történetet: “Elakadtak a meztelenségnél, és ezen képtelenek voltak átlendülni.”

 

Heather egy későbbi interjúban elárulta, sokan jelentették is a fotót, aminek hatására a Facebook többször el is távolította azt a hírfolyamból. “Nem indokolták pontosan, hogy miért. Csak annyit tudtam, hogy sérti a közösségi oldal felhasználásának szabályait” – magyarázza a nő, aki május eleje óta számtalan felháborodott és durva hangú levelet kapott.

“Volt, aki csak annyit írt, hogy a fotóval átléptem egy határt, és hogy nem kellene ilyen intim képeket megosztanom, de olyan is volt, aki elmondott mindennek” – panaszolja Heather, majd hozzáteszi, szerint a képben semmi félreérthető, polgárpukkasztó, vagy épp szexuális tartalom nem volt. Ezt támasztja alá az is, hogy a Facebook végül a megannyi törlés után visszaállította a képet, és bocsánatot kért készítőjétől.

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top