Család

Itt a magyarázat, hogy miért nem azt a férfit szereted, aki odavan érted

Nem nagyon van olyan nő a világon, aki legalább egyszer ne problémázott volna azon, hogy nem képes azt a férfit szeretni, aki pedig mindent megtenne érte. Helyette inkább választott olyanokat, akik lehetőleg semmibe vették, nem tisztelték és csalódást okoztak. Végre itt a magyarázat, hogy mi nők miért működünk ilyen furcsán.

Vegyük azt a tipikus esetet alapul, hogy nemrég kezdtél álmaid párkapcsolatába álmaid férfijával, csodás mosolya van, fantasztikus személyisége, ugyanazokat a dolgokat szeretitek, odavagytok a régi filmekért és még a macskádat is imádja. Őszinte, megbízható és teljesen beléd van zúgva.

Egyszerűen csodálatos minden. És te? Unatkozol.

Elveszted az érdeklődésedet, és valószínűleg nem azért, mert valami baj lenne vele. A gond inkább veled van. Éreztél már így korábban is. Hasonló forgatókönyv szerint zajlik általában nálad egy kapcsolat: találkozol egy férfival, és úgy tűnik, valami remek dolog alakul köztetek, de nem telik el sok idő, már elkezd idegesíteni, ahogy rág, ahogy lélegzik, és egyáltalán, ahogy létezik. Felhúzod magad azon, hogy középen nyomja ki a fogkrémet, vagy hogy nem rakja bele a kulcsait a kulcstartó tálkába.

Keresed, hogyan szabadulhatnál meg tőle. De miért? Itt van egy nagyszerű férfi, nemrég még azt akartad elérni mindenáron, hogy beléd szeressen és kapcsolatot akarjon veled, aztán amikor sikerül, akkor már nem is kell. Ahhoz, hogy a miértre választ kapj, először is tudnod kell, hogy az agyunkban sokkal mélyebben zajlanak randizás alatt a folyamatok, mint amennyit észlelünk belőlük. Messzebbre mutatnak, mint hogy milyen a pasi mosolya vagy személyisége.

Itt a magyarázat, hogy miért nem azt a férfit szereted, aki odavan érted

A biológiád tudat alatt azt nézi, hogy alkalmas-e babák sorozatgyártására a partnered, míg a tudatod azt szeretné, hogy legyen olyan férfi melletted, akivel remekül szórakozol, és még keres is annyit, hogy ki tudja fizetni a vacsorádat. Közben pedig az önértékelésed is beleszól a folyamatba, és ha kevésre tartod magad, akkor elfogadhatatlannak tartod, hogy téged szeressen egy olyan férfi, akit mindenben tökéletesnek látsz. A férfi, aki mindent megtenne érted, pont ott követi el a hibát, hogy értékesnek tart arra, hogy fáradozzon, míg te saját magadról azt gondolod, hogy nem érdemled meg más rajongását.

Ha pont beléd lett szerelmes, akkor biztos nem is annyira jó, mint amilyennek addig láttad.

Egy új kapcsolat azért is olyan vonzó, mert még nem ismeritek egymást, nincsenek előítéletek, van helyette izgalom és egy kis vadászat. Mint egy óvatos tánc, olyan az egész, és teljesen természetes módon feldob téged. Aztán megkapod a pasit és már nem is akarod annyira. Hacsak nem vagy az a fajta, akinek a vadászat az érdekes – ez a ritkább –, akkor valószínűleg a belső bizonytalanságod játszik abban nagy szerepet, hogy pont az a férfi nem kell, aki tudna szeretni.

Itt a magyarázat, hogy miért nem azt a férfit szereted, aki odavan érted

Ilyenkor van az, hogy akkor kelti fel az érdeklődésedet, ha távolságtartó és nehezen megkaphatót játszik, mert ez egy ismerős érzés, hiszen egy részed azt hiszi, hogy nem érdemled meg, hogy egy boldog párkapcsolatban élj. Azért könnyebb elfogadni azt a pasit, aki elutasító, mint azt, aki szeretni akar, mert belül azt érzed, hogy nem érsz annyit, hogy szeressenek. Máris nem tűnik olyan vonzónak a szemedben, hiszen hogy is lehetne pont beléd szerelmes? Sokszor így érnek véget az ígéretes párkapcsolataid még azelőtt, hogy elkezdődhetnének.

Ahhoz, hogy ebből az ördögi körből kitörj, egyetlen dolgot kell elfogadnod és megértened: mindenki megérdemli, hogy szeressék, és hogy boldog legyen. Megengedheted magadnak, hogy szeretve legyél. Ezzel vethetsz véget ennek az elutasításhullámnak, amivel csak magad alatt vágod a fát.

Ha olyat szeretnél találni, aki tényleg szeret, akkor először abba kell hagynod azt, hogy visszautasítasz mindenkit, aki megpróbál szeretni. Figyeld magad, a reakcióidat, és ha azt látod, hogy már megint ezért vetnél véget egy bimbózó kapcsolatnak, vizsgáld meg, hogy tényleg nem tetszik a másik, vagy csak a saját önértékeléseden, önszereteteden kellene dolgoznod. Tudatosítsd magadban, hogy megérdemled, hogy szeressenek. Ha ez megvan, akkor a megfelelő férfit már nem fogod elüldözni magad mellől.

Olvass még többet a párkapcsolatokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top