Család

Megszólalt a halálra éheztetett gyöngyösi kislány apja

"Még nem tudok beszélni. Nagyon nagy fájdalom ez most nekünk" – mondta a kislányát halálra éheztető gyöngyösi apa, aki e szavain kívül a bánat vagy a megbánás semmilyen jelét nem mutatta...

Május 12-én született ítélet a kisfiukat halálra éheztető agárdi szülők ügyében, másfél éves gyermekük alig négy kilóra fogyott, éhen halt. A szülőket és a velük élő nagyszülőket is 15 év börtönre ítélték, ugyanezen a napon egy gyöngyisi házaspár értesítette a mentőket, hogy meghalt a másfél éves kislányuk. A csontsovány kicsi mindössze három-három és fél kilós volt. Holtteste a mentősök kiérkezésekor már kihűlt. Tehát jó néhány óra telhetett el, mire a szülők értesítették a mentőket.

“Kérem, értsék meg, hogy még nem tudok beszélni. Nagyon nagy fájdalom ez most nekünk” – mondta a  Borsnak az apa. A Blikk információi szerint a rendőrség munkatársai és a hatósági tanúk egy könnycseppet sem láttak K. Gusztáv és felesége arcán a helyszínelés alatt. “Amíg a rendőrök kérdezgették őket, fotózták a holttestet, ezek csak bámultak maguk elé. Majd amikor később őrizetbe vették és bilincsben kikísérték őket a lépcsőházba, akkor az anyuka elkezdett sírdogálni” – mondta el a lapnak egy szemtanú.

A család zárkózott életet élt. Albérletben laktak egy társasházban, az anya a házbeliek köszönését sem fogadta. A kőfaragó férfi pedig még éjszaka is napszemüvegben járt-kelt a lépcsőházban és a ház körül. A párnak két gyermeke volt, a na­gyobbik négy és fél éves. Az ő felügyeletét egyébként megvonta múlt héten csütörtökön a gyámügy. Az ismerősök szerint 2013-ban a nagyobbik lány is lefogyott, akkor indult eljárás az ügyben.

Egyelőre gondatlanságból elkövetett emberölésért ismeretlen tettes ellen nyomoznak. Vizsgálhatják a védőnői, gyermekvédelmi szolgálat vagy az orvosok felelősségét is. Állítólag novemberben látta utoljára orvos a kislányt, akkor még hét kiló volt, de a kötelező védőoltásokat nem kapta meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top