Család

Az internetről tudták meg, hogy lányuknak van egy ikertestvére – örökbe fogadták

Az amerikai házaspár az elmúlt években – két vér szerinti gyermeke mellé – öt nehéz sorsú, fogyatékkal élő apróságot fogadott örökbe.

Lisa Lumpkins és férje, Gene néhány évvel ezelőtt még az amerikai középosztálybeliek átlagos életét élte: két szép gyermeket neveltek, volt egy csinos házuk, egy márkás autójuk és egy átlagos keresetük, amiből minden igényüket fedezni tudták. Aztán egy szép napon, egész pontosan 2008-ban minden megváltozott: Lumpkinsék ugyanis örökbe fogadó szülők lettek. 

“Kislány koromtól kezdve játszottam a gondolattal, hogy ha majd elég nagy leszek hozzá, örökbe fogadok egy gyermeket. Bőven túl voltam már a negyvenen, mikor erre sor került. Szerencsére a férjem is támogatott” – mondta a Washington Postnak Lisa, majd hozzátette, Maya érkezését megelőzően sosem ült repülőre. A kislány kedvéért viszont Kínáig repült.

“A szívem egy darabját akkor otthagytam abban a kínai árvaházban. Néztem azokat a gyerekeket, akiknek az életéből teljes egészében hiányzott a szeretet, és zokogtam.” Lisa azt mondja, ekkor fogadta meg, hogy ha lehetősége lesz rá, visszamegy és újabb gyerekeket fogad örökbe. A most már hétgyermekes édesanya a lapnak elmondta azt is, férjével elsősorban olyan gyerekeket vesznek magukhoz, akik valamilyen fogyatékkal élnek, és emiatt nehezen találnak maguknak új, szerető családot.

Az internetről tudták meg, hogy lányuknak van egy ikertestvére – örökbe fogadták

Maya után Lumpkinsék további három gyermeket fogadtak örökbe: 2010-ben Noah-t, 2013-ban Aubrey-t és 2014-ben Cartert. Mivel az örökbefogadások költségeire szinte minden vagyonuk ráment, Lumpkinsék úgy döntöttek, egy ideig nem keresnek újabb gyerkőcöt. Lisa ezután botlott az interneten annak a kislánynak a fotójába, aki megszólalásig hasonlított Aubrey lányára.

“Először azt hittem, csak képzelem a hasonlóságot. De miután megosztottam a Facebook-oldalamon, szinte minden ismerősöm erről írt nekem.” Néhány héttel és egy DNS-vizsgálattal később kiderült, a hasonlóság Aubrey és Avery között nem véletlen, a lányok ugyanis ikrek. “Mikor kiderült, hogy a lányunknak van egy ikertestvére, kétségbeestünk. Tudtuk, hogy nincs elég pénzünk, hogy hazahozzuk őt, de azt is tudtuk, hogy nálunk a helye, a testvére mellett.”

Az internetről tudták meg, hogy lányuknak van egy ikertestvére – örökbe fogadták

Lumpkinsék végül egy egykori brókernek, bizonyos Leon Logothetisnek köszönhetően adománygyűjtésbe kezdtek, és alig néhány hét alatt összegyűjtötték az örökbefogadáshoz szükséges pénzt. Most abban bíznak, hogy a papírmunkát követően, még a kislány 14. születésnapja előtt örökbe fogadhatják majd őt.  

 Olvass még több cikket örökbefogadás témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top