Család

Ez a kisfiú a világ legfiatalabb láncdohányosa

Indonéziában 10-ből 7 ember dohányzik, és ami a legmegdöbbentőbb, hogy egyre több a gyerek, akik nagyon fiatalon kezdik. A 9 éves Aldi Ilham négyéves kora óta dohányzik.

 A 9 éves Aldi elmondja a videóban, hogy a cigi sokkal finomabb, mint a cukorka, és hogy tinédzserektől látta, hogyan kell dohányozni. Az apja szerint úgy kezdődött, hogy suli helyett egy szép napon cigit vett egy trafikban, és simán vehetett, hiszen a trafikos nem gondolta, hogy a kisfiú magának veszi a doboz cigit. Igaz, Indonéziában nincs korhatárhoz kötve a cigivásárlás.

Az apja próbálta leszoktatni, de semmi sem működött. Ebben a kisfilmben többször rászól a fiára, hogy tegye le a cigit, reméljük, más módszereket is kipróbált, mert ez nem tűnt hatékonynak. A végén elveszi a kisfiától a cigarettát, aki teljesen kiborul emiatt.

A legdöbbentőbb az a rész, amikor – hogy pénz keressen cigire – kimegy az utcára, autósoknak segít parkolni, rizst árul csak azért, hogy cigit vehessen a pénzen. Az apja szerint néha lop is, mert annyira nikotinfüggő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top