Család

Menekülnie kellett a szatyormezes Messi-rajongó kisfiúnak és családjának

A nejlonzacskóból készített Messi-focimeze révén világhírűvé vált afgán kisfiú családja a tálibok fenyegetései és a zaklató telefonok miatt elhagyta Afganisztánt, és Pakisztánba költözött.

“Az élet gyötrelemmé vált számunkra” – emlékezett vissza az apa, aki szerint nem akarták elhagyni Afganisztánt, de a fenyegetések komolyak lettek. Attól tartottak, hogy Murtazát, az ötéves kisfiút elrabolják. Kezdetben arra gondoltak, hogy bűnbandák akarnak pénzt kicsikarni tőlük, mert azt hiszik, a család nagy pénzre tett szert a nemzetközi népszerűség révén. Amikor azonban levelet kaptak a táliboktól, rájöttek, hogy a telefonhívások is tőlük érkeztek.

A zaklatás elől menekült el a Messi-rajongó kisfiú családja

“A levélben a tálibok azt firtatták, a fiam miért nem a Koránt tanulja az iszlám iskolában, miért engedem, sőt bátorítom, hogy focizzon” – mondta Ahmadi. “Eladtam mindenemet, kihoztam a családomat Afganisztánból, hogy megmentsem a fiam és a többiek életét” – tette hozzá. Végül a szomszédos Pakisztánba, Kvetta városba költöztek a zaklatások elől.

Még januárban járta be a világot a Murtaza nevű kisfiú fotója, amelyen egy kék-fehér csíkos műanyag zacskót visel, rajta Lionel Messi argentin labdarúgó filctollal felírt nevével és mezének 10-es számával. Messi februárban dedikált válogatott– és Barcelona-mezt is küldött a kisfiúnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top