Család

Feláras lett a szombati esküvő Szegeden

Hétfő óta többet kell fizetnie Szegeden annak, aki szombati napon szeretne megházasodni. Az ok egyszerű: a szombat mostantól nem minősül hivatali munkaidőnek az anyakönyvvezetőknél, ezért aki aznap kívánja kimondani a boldogító igent, annak plusz 5 ezer forintot kell fizetnie.

Sárga csekk érkezett több házasodni szándékozó szegedi párhoz is az elmúlt hetekben – derült ki az RTL Híradó keddi riportjából. Ötezer forint pluszpénzt kér ugyanis az önkormányzat a szombaton esküdni akaró pároktól. A háttérben az áll, hogy május másodika óta a szombat nem számít bele az anyakönyvvezetők rendes hivatali munkaidejébe.

Az önkormányzat igazgatási irodájának vezetője a riportban azt mondta, bár ez konkrétan nincs kimondva, de lényegében az így befolyó pluszpénzből fedezik az anyakönyvvezetők hétvégi pótlékát. Hétfő óta ugyanis a szombat nem számít náluk hivatali munkaidőnek.

“Ötezer forint eseményenként a házasságkötéssel kapcsolatos költségeknél nem tekinthető nagyon soknak” – véli Ácsné dr. Gunda Judit.

Tény, hogy egy esküvő megszervezése az esetek nagy részében milliós költséggel is járhat, ezért a párok éppen arra törekszenek, hogy minden fillért megfogjanak. Az esküvőszervező szerint ésszerűbb lenne az önkormányzat részéről inkább támogatni, mint megsarcolni őket.

Szegeden egyébként néhány kivételtől eltekintve csak szombaton lehet házasodni. Egy-egy szombati napon 20-22 házasságot is megkötnek, ami mostantól több mint 100 ezer forint pluszbevételt jelent a városnak.

 

Még több cikk az esküvői költségekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top