Család

Nők, akiket a féltékenység tett brutális gyilkossá

Azt már rég tudjuk, hogy a szerelem és féltékenység meg tudja őrjíteni az embereket. Van, aki csak odáig megy el, hogy a Facebookon leskelődik az exe után, míg a másik napjában huszonhatszor felhívja. A legsúlyosabb esetek pedig fogják magukat és meggyilkolnak pár embert.

Általában az ilyen féltékenységből elkövetett gyilkosságokat férfiakról szokták megírni, pedig meglepően sok nő is ilyen végletesen reagált már az idők folyamán a szakításra. Ahogy ezeknek a nőknek a történeteit végigolvassuk, olyan érzésünk támadhat, hogy nem is olyan nagy hülyeség a szingliség, jobb inkább nem belekeveredni ilyen viszonyokba. Ki tudja, nem hozzuk-e ki a párunkból a sorozatgyilkost.

A rivális nő eltüntetése

Az “ejtőernyős gyilkos” néven elhíresült Els Clottemans 2006-ban féltékenységből ölte meg ejtőernyős társát, Els Van Dorent. Mindkét nő ugyanazt a férfit, Marcel Somerst szerette, aki a kétgyerekes egyedülálló anya Van Dorenért elhagyta Clottemanst. Ezért Clottemans megpiszkálta riválisa ejtőernyőjét, aki egy 4500 méteres zuhanás után szörnyethalt. Bár a bíróságon Clottemans ártatlannak vallotta magát, és azt mondta, hogy nem érdekelte, hogy ő csak a második nő Marcel életében, a bíróság nem hitt neki.

Akkor kezdtek rá gyanakodni, amikor nem sokkal a haláleset után Clottemans megpróbálta megölni magát – valószínűleg nem bírta elviselni a bűntudatot. Az öngyilkossági kísérlet után pedig folyamatosan próbált kapcsolatban maradni a férfi és az áldozat családjával is, ami szintén gyanút keltett a nyomozókban. Clottemans kizárólag magának akarta a férfit, nem vitás. Harminc év börtönre ítélték.

Els Clottemans a bíróságon
Els Clottemans a bíróságon

A tinilány agyára vörös köd szállt

Tinikorban minden szerelmi csalódás a világ végét jelenti, de azért szerencsére nem mindenki jut el a odáig csalódottságában, mint Rachel Wade. 2009-ben a 19 éves lányt az aktuális nagy szerelme, Joshua Camacho elhagyta Sarah Luddemanért. Sarah és Rachel már jó ideje versenyeztek a srác kegyeiért. Rachel teljesen beleőrült a féltékenységbe, zaklatta a friss szerelmeseket, főleg Sarah-ra koncentrált: feltűnt a munkahelyénél, gyalázta fennhangon az utcán, követte őt, fenyegető üzeneteket írt neki Facebookon.

Végül odáig fokozódott az őrülete, hogy egy áprilisi éjszakán megölte őt. Április 14-én este Sarah hajlandó volt Rachellel találkozni, hogy leállítsa a zaklatást. Ám Rachel késsel érkezett, dulakodni kezdtek, majd Sarah több szúrást is kapott Racheltől, amibe belehalt. Rachel a holttest fölött állva elhajította a kését, és csak annyit mondott: “Végeztem.” Jelenleg Floridában tölti 27 éves börtönbüntetését.

Rachel Wade
Rachel Wade

Az a bizonyos titkárnős-szeretős szituáció

Clara Harris 2002-ben kezdett gyanakodni a férjére, David Linn Harrisre, hogy megcsalja őt a titkárnőjével. Felbérelt egy magánnyomozót, aki meg is találta a férjet és szeretőjét a Texas Hilton hotelben. Clara a helyszínre rohant, hogy rajtakapja őket, össze is veszett a hotelben a férje szeretőjével, ami miatt a biztonsági őrök kidobták onnan.

Ő azonban ott maradt, és mostohalányával együtt körözött az autójában a hotel körül, amíg a férj és szerető ki nem jött, majd elütötte a férfit és háromszor áthajtott rajta. Clara azzal próbált védekezni, hogy nem tudta, hogy a párja az, akit elütött, és nem akarta megölni. Csakhogy egyrészt a mostohalánya látta az autóban az egészet, másrészt egy térfigyelő kamera is felvette a gyilkosságot. A felvételeken tisztán látszott, hogy háromszor is visszatolatott, hogy áthajtson a holttesten újra meg újra. 20 év börtönt kapott a gyilkosságért.

Clara Harris és ügyvédje
Clara Harris és ügyvédje

Halálosan boldogtalan házasság

Yvonne Chevallier és férje, Pierre az 1940-es évek végén boldogtalan házasságban éltek. Házasságuk alatt Pierre többször elhagyta Yvonne-t és két fiukat, hogy hónapokat Párizsban töltsön nélkülük. Nem szerette már a nejét, azt mondogatta neki, hogy undorodik tőle.

1951-ben Yvonne kapott egy névtelen levelet arról, hogy a férje megcsalja. Elment Párizsba, hogy számon kérje a férfit, ám ő nem volt hajlandó találkozni vele. Végül az asszony addig nyomozott, míg kiderítette, hogy Pierre a szomszédasszonnyal, Jeanette-tel csalja már jó ideje. Amikor Pierre hazatért Párizsból, Yvonne úgy várta otthon, hogy egy puskát szorított a saját fejéhez, és azzal fenyegetőzött, hogy ha a férfi elhagyja, megöli magát. A férje kinevette, és csak annyit válaszolt, hogy várjon az öngyilkossággal, amíg ő kimegy a szobából. Ez annyira felbőszítette az asszonyt, hogy nem saját magára, hanem a férjére lőtt. Négyszer.

A gyilkosság után a takarítónőre bízta a gyerekeket, majd visszament a holttesthez, és újból hátba lőtte, csak hogy biztos legyen benne, hogy meghalt. Majd felhívta a rendőrséget és nyugodtan várt rájuk a hulla mellett. A bíróságon nem találták bűnösnek, szabadon él azóta is a két fiával Pápua Új-Guineában.

Yvonne Chevallier
Yvonne Chevallier

Egy bonyolult szerelmi háromszög

2008-ban Emilia Carrt eljegyezte Joshua Damien Fulgham, ám a lánykérés után egy hónappal egy másik nőt, Heather Strongot vett el feleségül. A kissé drasztikus szakítás után még jóban is maradtak, sőt Emilia többször vigyázott is Heather gyerekeire. Egy évvel később azonban kiderült, hogy Joshua és Heather házassága nem működik túl jól, a nőt megcsalta a férje, aki újra összejött exével. Beadták a válópert, ami elég csúnyára, gyerekelhelyezésért pereskedősre sikerült.

2009 februárjában aztán Heather eltűnt. Holttestét egy hónappal később találtak meg egy hanyagul kiásott sírban. A rendőrök Emiliát gyanúsították, s végül úgy kapták el, hogy lehallgatták a telefonját, miközben a húgának elmesélte a gyilkosságot. Mint kiderült, Emilia behívta a kertjében lévő tárolóba Heathert, majd odakötözte egy székhez és megfojtotta, egy zacskót húzva a fejére. A saját bevallása szerint el akarta törni a nyakát, de nem sikerült, ezért folyamodott a zacskóhoz. Emiliát halálra ítélték, jelenleg ő az egyik abból az összesen öt nőből, akik a halálsoron várnak kivégzésre Floridában.

Emilia Carr
Emilia Carr

A szerető feleséget gyilkolt

Shawna Nelson már három éve volt Ignacio Garraus szeretője, még közös gyerekük is született, miközben a férfit otthon várta a felesége, Heather. Ignacio úgy döntött, véget vet a viszonynak és visszamegy végleg a nejéhez. A feldühödött, faképnél hagyott szerető féltékenységében elment Heather munkahelyére, hogy jól megmondja neki a magáét. Csakhogy a kiabáláson túl – miszerint “Tönkretetted az életem!” – kétszer rá is lőtt, és kivégezte a nőt.

Mivel Ignacio rendőr volt, hamar rájött, hogy a gyilkosság mögött Shawna áll. A zsaruk megtalálták a gyilkosság helyszínétől nem messze a szerető cipőjét, ruháját puskapormaradványokkal. Annak ellenére, hogy Shawna Nelson végig kitartott amellett, hogy ártatlan, életfogytiglant kapott.

Shawna Nelson
Shawna Nelson

Kiskorú megrontásából majdnem gyilkosság

1992-ben a 17 éves Amy találkozott Joey Buttafuoccóval a férfi munkahelyén, egy autókereskedésben. A lány összetörte a szülei kocsiját, ezért ment a 35 éves férfihoz, hogy titokban megjavíttassa vele. Bár a lány ekkor még kiskorú volt, Amy a házas férfi szeretője lett. Pár hónappal később Joey úgy döntött, véget vet a kapcsolatnak és visszatér a nejéhez, ám Amy ettől teljesen begőzölt. Elment a férfi házához, hogy elmondjon mindent a viszonyukról a feleségének, ám ő nem hitt neki. Amy ekkor lőtte fejbe az asszonyt, majd elmenekült. Csodával határos módon a feleség túlélte a támadást – bár lebénult tőle a fél arca és halláskárosodást szenvedett –, így azonosítani tudta Amyt a rendőrségen.

Nők, akiket a féltékenység tett brutális gyilkossá

Amyt elítélték gyilkossági kísérletért. Végül 7 évvel később, 1999-ben szabadlábra helyezték. Nem sokkal később pornószínésznőként kezdett dolgozni.

Olvass még többet gyilkosokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top