Család

Így válassz virágot anyák napjára!

Május első vasárnapja talán az év legbensőségesebb ünnepe, hiszen ilyenkor az édesanyákat nem munkaszüneti nappal és kiöltözős ünnepélyekkel köszöntjük, hanem "csak" egy csokor virággal. De melyik az virág, amely legszebbem elmondja, amit érzünk anyukánk iránt?

Igazából valamennyi vágott virág megfelel erre a szép alkalomra, de azért mégis akadnak szempontok, amiket meg lehet fontolni a választáskor.

Így válassz virágot anyák napjára

 

A virág üzenete

Az a csokor virág, amit édesanyádnak vagy a nagymamádnak adsz, kifejezi a hálát az életért, ami ő adott neked, a türelmes gondoskodásért, amellyel annyi éven át nevelgetett, és az önzetlen szeretetért, amivel megszületésed óta elhalmoz. Ebből a szempontból a legjobb választás az orgona, mert ez az áhítat, a tiszta szeretet és a hála virága. Nem véletlen, hogy hagyományosan az orgona az anyák napja virága: egyrészt a jelentése miatt tökéletesen illik az alkalomhoz, másrészt éppen ilyenkor, május elején nyílik. Orgonát ajándékozni ráadásul nem is pénzkérdés, hiszen nemcsak a virágboltokban juthatunk hozzá – és legtöbbször nem is onnan szerezzük be –, hanem a természetből vagy éppen házak kerítésein áthajló ágakról. A másik nagy előnye az orgonának, hogy sokáig szép marad vázában is. Arra kell csak ügyelni, hogy a szárát ne merőlegesen, hanem átlósan vágd el – ez általános szabály egyébként minden vágott virágnál.

Ha nem jutsz hozzá orgonához, vagy szeretnél eltérni a szokásoktól, természetesen bármilyen más virágot is ajándékozhatsz. Üzenetük szerint az alábbi virágok jöhetnek szóba még anyák napján:

Hortenzia: megértés, gondtalanság
Ibolya: szerénység, hűség, boldogság, megújulás
Krókusz: vidámság, fiatalos jókedv, derű
Margaréta: ártatlanság, tisztaság, őszinteség, hűség, megbízhatóság
Orchidea: kifinomultság, jó ízlés, műveltség, szépség, gyöngédség
Gyöngyvirág: megbecsülés

További szempontok

Természetesen a legfőbb szempont a választáskor, hogy olyan virággal lepd meg anyukádat, amit kedvel, ami a legnagyobb örömet szerzi neki. Ezen kívül érdemes szem előtt tartani azt is, hogy mennyire tartós a kiszemelt virág. Ebből a szempontból a liliom számít a legjobb döntésnek, de hosszan szép marad vázában a flamingó, az inkaliliom, a papagájvirág és a helikónia is. A rózsáknál viszont kérdezzünk rá mindig a boltban, hogy mennyi időt bír ki a növény, mert tartósságuk fajtánként igen eltérő. Végül pedig ne feledkezzünk meg arról sem, hogy bizonyos virágfajtákra egyesek allergiások is lehetnek. Jellemzően allergiát kiváltó virág például a jácint és a gyöngyvirág.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top