Család

Jobbá tennéd a világot? Kezdd a szomszédodban!

Nap mint nap a nagyvilág híreivel kelünk és fekszünk, telefonjainkba zárva karnyújtásnyira van tőlünk az egész világ, jól tudjuk, hogy mi történik bolygónk másik pontján, de vajon észrevesszük azt, hogy mi zajlik a szomszédunkban?
Jobbá tennéd a világot? Kezdd a szomszédodban!

Ismerjük azokat, akik mellett élünk? Mindennapi nehézségeiket, örömeiket? Egymás mellett lakunk csupán, vagy képesek vagyunk valóban közösségként működni, s egymásra figyelve élni? Hiszen a világ minden szépsége és fájdalma ott lehet a szomszédunkban – csak meg kell látnunk egymást.

A jó cselekedeteknek nemcsak azokra van jó hatásuk, akiket érintenek, hanem azok is jobban érzik magukat, akik segítenek, akik képesek meglátni, hogy milyen kihívások, támogatandó ügyek várnak megoldásra a környezetükben, s arra reagálni próbálnak.
Nem kell rögtön megváltani a világot, kezdjük el kicsiben: tegyünk jót a szomszédunkban!

Jobbá tennéd a világot? Kezdd a szomszédodban!

Nézz egy kicsit másként a helyre, ahol élsz! Legyen szó akár idősek ellátásának támogatásáról, egy intézmény környezetének szebbé tételéről, egy új digitális megoldásról, ami könnyebbé teszi az életünket, egy rászoruló családot támogató ötletes aktivitásról, egy képzésről – a lehetőségek száma végtelen.

A dm idén új CSR programot indít: pályázati programmal segíti azokat a szervezeteket, amelyek jobbá szeretnék tenni a környezetüket. A jó ügyek jó alkalmat adnak az összefogásra, a jótettek pedig további jócselekedetekre ösztönöznek.

Nap mint nap sok-sok civil közösség tesz azért, hogy a társadalom problémáin javítsanak. A dm drogéria most szeretné ezt a segítő tevékenységet megjutalmazni, és fáradozásokat támogatni, ezért Jótettekkel egy jobb világért címmel pályázatot ír ki többféle témában.
A beérkezett pályázatok közül tíz pályázat megvalósításához nyújt anyagi segítséget a dm, összesen 5 millió forint értékben, pályázatonként 500-500 ezer forint támogatással.

A pályázat kiírásában és lebonyolításában a dm együttműködő szakmai partnere a Magyar Adományozói Fórum.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top