Család

10 dolog, amiben az anyáknak mindig igazuk van

Gyerekként, kamaszként még lázadtunk anyáink tanácsai ellen. Felnőttként azonban jó pár olyan dolgot tudunk felsorolni, amiben édesanyánknak bizony igaza volt!

1. “Mindig illedelmesen köszönj!

Ezt gyerekkorunkban unalomig ismételte nekünk az édesanyánk, de ha belegondolunk, hogy mennyi mindent elárul egy emberről, ahogyan köszön és kezet fog, akkor rájövünk, hogy anyukánknak ebben bizony igaza volt!

2. “Menjetek ki az udvarra játszani!”

Ismerős ez a mondat? Amikor mi még a harmadik, negyedik mesét is megnéztük volna a tévében, vagy űrhajót építettünk volna a hálószoba berendezéséből, anya tudta, hogy kint a napon, az udvaron fogócskázva éreznénk magunkat a legjobban. Most mit nem adnánk érte, ha naponta egy órát a szabadban dolgozhatnánk az iroda helyett.

3. “Reggeliztél? Nem? Akkor ülj le az asztalhoz és egyél!”

Neked is sokszor mondta ezt az anyukád? És te is csak bosszúsan legyintettél rá? Mi pedig, valahányszor megkordul a gyomrunk a reggel 10:15-ös értekezleten, rájövünk, hogy anyukánknak igaza volt. Reggelezni mindig kell!

via GIPHY

4. “Elmentél mosdóba? Azért csak menj el, mielőtt elindulunk.”

Ismerős beszélgetés, nem igaz? Ugye hogy anyának ebben is igaza volt?

5. “A zöldséget is meg kell enni!”

Persze nem az a jó irány, ha addig nem állhattál fel az asztaltól, amíg az összes párolt zöldborsó el nem fogyott, de tény, hogy az anyáknak abban igazuk van, hogy a zöldségek a szervezetünk legjobb barátai.

via GIPHY

6. “Vegyél fel vastag harisnyát, mert hideg lesz!”

Aki vidéken nőtt fel, és a nagyon hideg teleken sokat gyalogolt az iskoláig, az tudja, hogy bár a világ egyik legkényelmetlenebb dolga tudott lenni a farmer alatti vastag harisnyanadrág, azért bizony megvédett minket, hogy ne fázzunk annyira.  

7. “Csináld meg most! Ne halogasd holnapig.”

Bármennyire is csábító, hogy ma délután még tévét nézel, olvasol vagy lefekszel aludni, sokkal nehezebb lesz másnap reggel befejezni a házidat/munkádat. Anyának ebben is igaza van.

8. “Várd meg, amíg kihűl!”

Bizony nagyon csábító tudott lenni az meggyes piskóta, de jól megégette a szánkat vagy az ujjunkat, ha nem hallgattunk az anyukánkra!

via GIPHY

9. “Mosogass el étkezés után.”

 Ugye milyen bosszantó másnap megküzdeni a száradt paradicsommártásos tányérokkal?

10. “Mindig legyen nálad zsebkendő.”

Anyáink igazsága, amit mire mi is anyukák leszünk, megszívlelünk, és teljes arzenállal (zsebkendő, kézfertőtlenítő, nedves törlőkendő) indulunk mi is a játszótérre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top