Család

Tízezrek gyönyörködnek egy baltimore-i anyuka fotójában

Alighanem ez a nap legpozitívabb tartalma. Nem véletlen, hogy vírusszerűen terjed az ölelkező gyermekekről készült fotó.

Két kisgyerek megismerkedik egymással, dumálnak, összehaverkodnak, készül egy közös fotó, aztán mindenki megy a dolgára – teljesen átlagos sztori, igaz? Mindenki életében több tucat ilyen találkozás lehet.

Egy baltimore-i anyuka által készített teljesen átlagos fotóban most mégis tízezrek gyönyörködnek. (Most épp 206 ezer felett jár a megosztások száma.)

Ayanna Toye Barrows és lánya a minap a tengerparton sétált, amikor odajött hozzájuk egy kisfiú. Megmutatta a kislánynak a vagány cápafogas nyakláncát, bemutatkozott, megkérdezte a lány nevét, majd elbúcsúztak.

A fotóhoz kiírt sorokból idézünk:

Aztán nem sokkal később a kisfiú – mintha lassított felvételt látnánk – rohant visszafelé, már messziről üvöltötte a lányom nevét. A kislányom ránézett, a fiú mosolygott. Beszélgetni kezdtek, főleg a menő cápafogas nyakláncról (…) Megkértem a fiú anyukáját, hogy hadd fotózzam le a két gyereket – ez lett az eredmény.

Senki nem állította be őket, senki sem mondta nekik, hogy mosolyogjanak, és ők egy cseppet sem hezitáltak. A séta után, amikor haza kellett menni, hosszú időn át ölelkeztek, legalább 20-szor búcsúztak el egymástól.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

A kép pont azért erős, mert annyira természetes, és a gyerekek előítéletektől mentes ártatlan gondolkodása sugárzik róla. Ahogy az anyuka írja: itt nincsenek bőrszínek, rasszok, nincs előítélet, nincs gyűlölet…

…csak két gyerek, akik naplementés séta során találkoznak, és akik nem törődnek a világgal, és csak egymást látják. Sokkal jobb hely lenne ez a Föld, ha mi is így viselkednénk, mint ez a két kölyök.

 Olvass még több anyukákkal kapcsolatos cikket az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top