Család

Down-szindrómája ellenére is megtartotta a kisbabát a béranya

A nőt a barátai kérték fel béranyának, és mikor kiderült, hogy a születendő baba Down-szindrómás, ők lemondtak róla. A béranya azonban megtartotta a gyermeket.

 A 34 éves, kaliforniai Andreát barátai, egy leszbikus pár kérték meg, hogy kihordaná-e a gyermeküket, miután ők már hat éve sikertelenül próbálkoztak a teherbe eséssel. A nő pedig készségesen elvállalta a béranyaságot. Mint mondja, azért – öt gyerek édesanyjaként –, mert tudja, milyen nagy boldogságot jelent a család.

Down-szindrómája ellenére is megtartotta a kisbabát a béranya

 Andrea sikeresen teherbe esett, de a terhesség második hónapjában az orvos sokkoló híreket közölt: a kisbaba biztosan Down-szindrómával fog születni, de még az is lehet, hogy más károsodásokra is kell számítani.

A leszbikus pár arra a döntésre jutott, hogy egy Down-szindrómás gyereket nem szeretnének felnevelni. Andreának azonban a szíve szakadt meg. Párjával, Kestonnal utánajártak, mivel jár egy Down-kóros kisgyerek nevelése, és végül elhatározták, hogy megtartják a babát.

Down-szindrómája ellenére is megtartotta a kisbabát a béranya

A “megrendelő” szülők azonban tiltakoztak. Jogi segítséget kértek, hogy a baba ne születhessen meg. Ugyanakkor nincs az a törvény – hiába bármilyen béranyai szerződés –, ami arra kötelezne egy nőt, hogy vetesse el a benne növekvő magzatot.

Down-szindrómája ellenére is megtartotta a kisbabát a béranya

Andrea és Keston azt mondják, nem haragszanak a párra – megértik, hogy össze voltak zavarodva. És ami a babát illeti? A kislány, akit Delanay névre kereszteltek, már kétéves, és bár túl van egy szívműtéten, egészséges és boldog. Kétéves kora ellenére már beszél, és imád a féltestvéreivel játszani. 

A szülők életük legjobb döntésének tartják, hogy esélyt adtak Delanay-nak, és a történetről egy könyvet is megjelentettek: Delanay megmentése. A béranyaságtól a családig címmel.

Forrás: Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top