Család

Egy egész menekült családot fogadott otthonába a 82 éves néni – videó

Az idős görög asszony először csak étellel és ruhával segítette a szír menekülteket, de mikor a határokat lezárták, az otthonát is megnyitotta előttük.
Egy egész menekült családot otthonába fogadott a görög néni

 A 82 éves Panagiota Vasileiadou tudja, milyen nincstelennek és kitaszítottnak lenni. A ’20-as években családja Törökországban élt, ahonnan egy lakosságcsere miatt kellett Görögországba települniük – és mindent a nulláról kezdeniük. A második világháborúban a Vasileiadouk ismét elveszették otthonukat. 

Nem csoda, hogy a néni együtt érez a szír menekültekkel, és ott próbál segíteni rajtuk, ahol csak tud. Az észak-görög Idomeni falujában élő asszony most a közeli táborból fogadott otthonába egy családot.

Miután 6 héttel ezelőtt lezárták a macedón határt a menekültek előtt, a határ közeli táborokban több mint 10 ezer ember ragadt, egész Görögországban pedig körülbelül 52 ezer.

Egy egész menekült családot otthonába fogadott a görög néni

A néni kezdetben rendszeresen élelemmel és ruhával látta el a falujában állomásozó menekülteket, de a határok lezártakor úgy döntött, tud ő ennél többet is segíteni: megnyitotta az otthonát a menekülteknek, továbbra is főz nekik, és megengedi, hogy nála zuhanyozzanak. Ekkor fogadta be az öttagú szír családot is. A gyerekek mamának szólítják.

Panagiota néni azt mondja, jó, hogy lett egy kis társasága. Ő beszél, mindenki nevet, még akkor is, ha nem értik egymás szavát.

Forrás: Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top