Család

Ezek ma a legnépszerűbb építőjátékok – ajándéktippek szülőknek

Már nincs túl messze május utolsó vasárnapja – vagyis közeleg a gyereknap, amire ideje jó előre felkészülni, hiszen a kisgyermekek legalább annyira várják ezt, mint a karácsonyt. Mivel a nevezetes nap május utolsó vasárnapjára esik, az idő általában kiváló arra, hogy valamilyen szabadtéri programot szervezzünk, de ha ez mégsem sikerülne, akkor találjunk ki otthon valami kellemes családi elfoglaltságot. A legkisebbeket például meglephetjük építőkocka-készlettel, és együtt merülhetünk el velük a szőnyegen hasalva a fantázia világában! Összegyűjtöttük, melyik építőjátékok a legnépszerűbbek most a kisgyerekek körében.

Az építőkockát a játékok királyának is szokták nevezni, mert annyira sokoldalú, hasznos és mindenekfelett élvezetes szórakozást nyújt. A kisgyermekeket és a felnőtteket egyaránt el tudják varázsolni – talán még a tv képernyőjénél is jobban, ami valljuk be, manapság nem éppen mellékes szempont. Ha teheted, mindenképpen szerezz be egy-két építőkocka-készletet, és meglátod, életre szóló jó élményt szerzel vele a gyermekednek. Segítünk a választásban az alábbi listával.

Ez most a slágerlista

Mivel a dán építőkocka-gyártó játékai a legnépszerűbbek a világon a gyerekek körében, ezért csak ebből a körből válogattunk jobbnál jobb játékokat – kizárólag a legkisebb korosztályra gondolva. Igazából az alábbi lista nem is a mi preferenciánkat tükrözi, hanem a gyerekekét, ugyanis ez a legnagyobb internetes áruház eladási sorrendje jelenleg ezekből az építőjátékokból. Lássuk ebből az első ötöt fordított sorrendben! A lista végén, hatodikként végül az abszolút közkedvenc is feltűnik, de úgysem találnád ki, hogy mi lesz az!

5. Rózsaszín kockák bármire

Ez a lányos megjelenésű építőkészlet nem tartalmaz semmilyen speciális elemet – mindössze a legalapvetőbb építőkockákat. Hogy miért olyan népszerű mégis? Azért, mert ebből tényleg bármi kihozható, és a gyerekek fantáziáját semmi nem irányítja vagy korlátozza.

Ezek ma a legnépszerűbb LEGO DUPLO játékok – ajándéktippek szülőknek

 

4. Tűzoltóállomás

A negyedik helyezett a másik véglet: lehet-e fiúsabb játékot elképzelni egy tűzoltóállomás figuráinál? De garantáljuk, hogy nemcsak a kisfiúk, hanem a lányok is ugyanolyan élvezettel élik majd bele magukat a tűzoltóbrigád mindennapjaiba, miközben ezekkel az építőelemekkel játszanak.

Ezek ma a legnépszerűbb LEGO DUPLO játékok – ajándéktippek szülőknek

 

3. Kockák a világ körül

A kisgyerekeknek az egész világ egy nagy mesebirodalom, amely felfedezésre vár és tele van jobbnál jobb kalandokkal. Ezt a világot nyújtja át kicsiben, apró kezeknek is megfoghatóan az Around The Word játék, amiben hajón és repülőn járhatják körbe a Földet a gyermekek, és közben megismerhetnek egy sor izgalmas helyszínt és érdekes állatot a világ minden tájáról.

Ezek ma a legnépszerűbb építőjátékok – ajándéktippek szülőknek

 

2. Számvonat

A számokkal jó, ha idejében barátságot kötnek a gyerekek, mert ennek még nagy hasznát látják az életben! Mi mással is lehetne jobban megszerettetni a számokat egy kisfiúval vagy kislánnyal, mintha azokat egy vonatra ragasztják, és egész álló nap ezzel játszanak masinisztásat? Ráadásul ha megunják, ez a vonat átalakítható alagúttá, épületté vagy akár kutyaházzá is.

Ezek ma a legnépszerűbb építőjátékok – ajándéktippek szülőknek

 

1. Az első teherautó

Az első autójára mindenki emlékszik – még akkor is, ha azt gyermekfejjel, a szőnyegpadlón hasalva tologatta. Nem véletlen, hogy ez a játék a legnépszerűbb ma a gyerekek körében, hiszen a kicsik a játékautóknál már csak egy dolgot találnak érdekesebbnek a játék teherautókat! Ha ezzel még piacra is járhatnak, és leszállíthatják vele a zöldséges embernek a napi árut is – hát az már tényleg az élvezetek netovábbja!

Ezek ma a legnépszerűbb építőjátékok – ajándéktippek szülőknek

 

Egy játék mind felett – A SZTÁR

Ha tíz válaszadási lehetőséget kaptál volna, akkor sem találtad volna ki, hogy milyen típusú építőjáték az, amiből az egész világon a legtöbbet adta el a dán gyártó… Ez bizony nem más, mint egy egyszerű, négyszögletes zöld lap, amire ráépíthető valamennyi játék. Ha építőjáték vásárlására adod a fejed, erről ne feledkezz meg: jobb, ha mindjárt előre megveszel egy-két extra darabot belőle, mert előbb-utóbb úgyis szükség lesz rá!

Ezek ma a legnépszerűbb LEGO DUPLO játékok – ajándéktippek szülőknek

Még több gyerekjáték az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top