Család

Úgy döntöttünk, nagycsaládosok leszünk!

"A családba azok tartoznak, akik mindennel együtt tárt karokkal fogadnak. Látják a fájdalmat a szemedben akkor is, ha mindenki mást átversz. Családban hangosan nevethetsz, szélesen mosolyoghatsz és nagyot álmodhatsz." – Glee című film
Úgy döntöttünk nagycsaládosok leszünk!

Nem tudom, mi lehet erősebb egy összetartó családnál. Hálás vagyok a szüleimnek, hogy testvéremmel együtt nekem ebben részem lehet. Remélem, férjemmel mi is biztosítani tudjuk gyermekeinknek ezt, és felnőttként ők is érzik majd, hogy apjukra és anyjukra bármikor és bármiben számíthatnak.

A párommal mindig is nagy családot szerettünk volna. Első és a második gyermekünk születése után is úgy éreztük, hogy bővülhetne még a família. Eddig azonban, főleg anyagi okok miatt nem mertünk ebbe belevágni.

Bár nem tagadom, vannak nehezebb napok, mélypontok, amikor azt mondom, egy is sok, amikor kétségbe vonom, hogy akár egy gyerkőccel is elbírok, amikor úgy érzem, bármit teszek, nem elég. Szerencsére viszont a férjem igazi társ, és segít, amiben tud.

Ő engem bátorít, én pedig néha őt. A pénztárcánkat pedig a kormányzati intézkedések kímélik egyre jobban mostanában. A családtámogatásoknak köszönhetően a férjem már nem vonja kétségbe, hogy beleférünk-e a családi büdzsébe. Kiszámolta, hogy egy hozzánk hasonló helyzetben lévő, de nem kettő, hanem három gyermeket nevelő család hozzávetőlegesen 1 600 000 forinttal több állami támogatásban részesül évente, mint mi. Pedig a lányom és a fiam után így is jelentős összeg, évente 600 000 forint jár nekünk. Úgyhogy eldöntöttük, jöhet a harmadik baba.

A gyerekeknél is újra felvetettük, mi lenne, ha születne egy kistestvérük, és egész jól fogadták.

A lányom már alig várja, hogy segítsen a picit fürdetni, sétáltatni, etetni. A fiam még barátkozik a gondolattal. Mindenesetre költözünk. Amennyire tartok a sok feladattól, pakolástól, takarítástól, annyira várom is, hogy egy újépítésű, nagyobb lakásban éljünk. Nem hagyjuk ki a kormány által felkínált lehetőséget és igényeljük a csokot. Azzal, hogy írásban vállaltuk, bővül majd a család, megkaphatjuk az új otthonunk megvásárlásához a 10 millió forint állami támogatást, valamint igényelhetjük az alacsony kamatozású, államilag támogatott 10 millió forintos hitelt is.

Izgalmas hónapok elé nézünk, ahogy nő majd a pici a szívem alatt, úgy épül fel álmaink otthona is.

 További információk!

Úgy döntöttünk nagycsaládosok leszünk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top