Család

Feleségért tüntettek a férfiak

A férfiakat kötik a földjeik, a nők viszont inkább a nagyvárosba költöznek egy kis török faluból. A házasodni vágyó férfiaknak ebből lett elegük.

Egy Uzumlu nevű török faluban utcára vonultak a férfiak, tiltakozni az ellen, hogy a nők nem hajlandóak elfogadni a  házassági ajánlataikat.

A faluban utoljára 9 évvel ezelőtt volt esküvő, a lakosság 400 főről 233-ra csökkent. A nők azért nem akarnak helyi férfiakhoz feleségül menni, mert attól tartanak, hogy csapdába esnek az elzárt kis faluban, ehelyett inkább valamelyik nagyvárosba, például Isztambulba vagy Ankarába költöznek. A mezőgazdasággal foglalkozó férfiak viszont maradnak, hiszen őket a faluhoz kötik a családjukban öröklődő földek.

A kikosarazás ellen sztrájkoltak a férfiak

A tüntetésen huszonöt, 25 és 45 év közötti férfi vett részt, akik azt akarják elérni, hogy a nők egyezzenek ki a falusi élettel. A demonstráción Erdoğan elnök közbenjárását is kérték, és azt ígérték, hogy ha sikerül megnősülniük, legalább öt gyermeket nemzenek majd a feleségüknek. 

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top