Család

Babákat csempésző bűnbandát lepleztek le

A marokkói rendőrség felszámolt egy bűnbandát, melynek tagjai egy-kétezer euróért adtak el újszülötteket franciaországi családoknak.

Az Asz-Szabah című lap szerint a csempész bűnbanda főnöke egy Franciaországban élő marokkói nő volt. A banda tagjai nincstelen, terhes marokkói nőknek ajánlott pénzt születendő gyermekükért cserébe, majd a baba saját nevére került. A vér szerinti anyáknak állítólag megígérte a kapcsolattartás lehetőségét.

Babákat csempésző bűnbandát lepleztek le

Az újszülötteket azonban Franciaországba vitte, ahol  egy-kétezer eurós áron eladta őket. A marokkói rendőröknek legalább két adás-vételről vannak bizonyítékaik. A nőnek minden bizonnyal többen is segítettek, így az anyakönyvező hivatalban is, ahol meghamisították a gyerekek okmányait.

Miután az egyik baba édesanyja látni akarta kisfiát, a közvetítő azt állította, hogy a gyermek meghalt Franciaországban, el is temették. Az anya bizonyítékok híján azonban feljelentést tett. A gyerekkereskedő férje később az anyának elmondta az igazságot.
Az emberkereskedő nőt Marokkóban vették őrizetbe, miután útleveléből hiányzott négy oldal. A hatóságoknak azt állította, hogy a férje ezzel akarta megakadályozni visszatérését Franciaországba.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top