Család

Interneten csábította el egy férfi az egri kislányt, majd panzióba vitte

Egy panzióba csalta a húsvéthétfőn otthonából eltűnt 11 éves kislányt egy férfi, aki vélhetően az interneten keresztül ismerte meg Boglárkát. A férfi a gyermekkorú lánnyal töltötte az éjszakát.

Két napon át kereste családja, a rendőrség pedig nyomozókutyákat is bevetett, hogy mielőbb megtalálja a 11 éves Boglárkát, aki húsvéthétfőn otthonából tűnt el. Az ebek a lány nyomait a Deák Ferenc úti Háromfarkas buszmegállónál veszítették el, a kislány itt szállhatott fel arra az autóbuszra, amellyel Felsőtárkányba utazott. Egy felnőtt férfival a helyi panzióban töltötte az éjszakát.

A férfi és a kislány a panzió tulajdonosának gyermekeivel találkozott, amikor kiadó szobát kerestek a városban. A panzióba álnéven jelentkeztek be. A vendéglátós, amint hallott az eltűnt kislányról, majd meglátta a gyermek képét a hírekben, azonnal értesítette a rendőrséget.

A kislányt időközben megtalálták, édesanyja is sejtette, mi állhat gyermeke eltűnésének hátterében. “Soha sehova nem ment otthonról egyedül. Facebookja még nincs, hiszen csak 11 éves, de valamilyen másik csatornán megismerkedhetett valakivel, aki elcsalta magával” – mondta a könnyeivel küszködő asszony a lány eltűnését követően.

A pszichológus szerint a legnagyobb kérdés az, vajon mi zajlott le a gyerekben. Az izgalom vonzotta, vagy a biztonságot kereste? “Az ember alapvetően kíváncsi természetű, egy gyermeknél ez a fajta magatartásforma naivitással és a veszélyérzet hiányával párosul. Egy 11 éves kislányt könnyű megvezetni, hiszen épp most lép a serdülőkorba, ezért egyfajta érzelmi káosz uralkodik benne. A mai világban már nem lehet eltiltani a gyerekeket az internettől, de kellő odafigyeléssel meg lehet védeni őket annak káros hatásaitól” – árulta el Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

Ha a kislány és csábítója között szexuális érintkezés történt, akkor a férfi nagy bajban van. Egy 11 éves gyermekkel szexuális kapcsolatot létesíteni bűncselekmény, gyerekkorúval szemben elkövetett szexuális erőszaknak számít – tudta meg a Blikk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top